DN Agrar Group, entitate înființată în anul 2008 în zona centrală a Transilvaniei și care activează în sectorul agricol de producție vegetală și zootehnică, a debutat miercuri pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier DN. Compania a atras de la investitori, premergător listării, în cadrul unui plasament privat derulat în luna iulie 2021, suma de 24,7 milioane de lei.

Fondurile sunt destinate extinderii DN Agrar Group prin achiziții de ferme și dezvoltarea grupului.

„Ne dorim ca momentul listării acțiunilor DN Agrar Group pe piața AeRO a Bursei de Valori București să marcheze intrarea companiei ȋn următoarea etapă de dezvoltare. Suntem ȋncrezători că pârghiile de finanțare oferite de piața de capital sunt favorabile pentru structura noastră de business. Avem convingerea că obiectivele ambițioase pe care ni le propunem vor fi atinse și că încrederea noastră în viitorul sectorului de agribusiness din România va avea succesul scontat”, a declarat Jan G. de Boer, CEO şi Preşedintele Consiliului de Administrație al DN Agrar Group.

Listarea acțiunilor DN Agrar Group are loc în urma derulării în luna iulie 2021 a unui plasament privat pentru majorarea capitalului social al companiei. Un număr de 117 persoane fizice și juridice au subscris pentru 13.631.408 acțiuni noi, cu o valoare nominală de 0,2 lei și un preț de subscriere de 1,81 lei/acțiune, reprezentând 25,7% din capitalul social. Plasamentul privat și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

„Prin listarea DN Agrar Group se mărește numărul emitenților din sectorul agricol care au ales piața de capital ca modalitate de finanțare, iar în cazul de față vorbim chiar de liderul de piață pe segmentul producătorilor de lapte de vacă. DN Agrar Group și-a asumat o serie foarte ambițioasă de proiecte, iar o parte dintre ele au fost îndeplinite și mă refer în primul rând la achiziția și integrarea în structura de grup a fermei Lacto Agrar, respectiv demersurile privind preluarea și integrarea fermei Apold”, a declarat Răzvan Raț, Director General Adjunct BRK Financial Group.

DN Agrar Group cuprinde în prezent 11 companii care activează în domenii precum zootehnie, și anume creșterea bovinelor de lapte, producție agricolă vegetală, prestări de servicii în agricultură, logistică, transport, servicii de consultanță și management și turism. La acestea se adaugă ferma Lacto Agrar, preluată recent, cu fonduri obținute în cadrul plasamentului privat din iulie anul trecut.

În domeniul producției vegetale, fermele din grup cultivă, în prezent, împreună cu ferma Lacto Agrar, peste 3.000 de hectare de teren agricol, localizate pe raza județelor Alba și Hunedoara. În ceea ce privește efectivele de animale deținute la jumătatea anului trecut de către fermele din grup, împreună cu ferma Lacto Agrar, acestea înregistrează peste 3.300 de capete de vaci de lapte, cu o producție de 75.300 de litri de lapte/zi. La finalul anului 2020 la nivelului grupului erau angajate 116 de persoane, la care se vor adăuga 46 de persoane angajate pentru ferma Lacto Agrar.

DN Agrar Group a înregistrat, la jumătatea anului 2021, o cifră de afaceri netă de 18,2 milioane lei, în creștere cu 62% față de S1 2020 (11,2 milioane de lei). Profitul grupului în această perioadă a fost de 2,1 milioane lei, în creștere față de rezultatul raportat pentru S1 2020 de 701.130 lei. Ferma Lacto Agrar recent preluată a înregistrat, la jumătatea anului 2021, o cifră de afaceri netă de 16,3 milioane lei și un profit de 1,2 milioane lei.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri