21 Aprilie 2022

Valoarea Netflix pe bursă a scăzut cu 50 de mld. dolari după ultimul anunț al companiei



Acțiunile Netflix au scăzut cu 35% după ce compania a dezvăluit o scădere bruscă a numărului de abonați și a avertizat că alte milioane sunt gata să renunțe la serviciul de video streaming.

Această cădere a „șters” peste 50 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei, după ce experții afirmaseră că aceasta se confruntă cu o luptă pentru a reveni pe drumul cel bun, scrie BBC.

Netflix se confruntă cu o concurență intensă din partea rivalilor de streaming, dar compania a fost lovită și după ce a crescut prețurile, precum și de abandonarea afacerii de pe teritoriul Rusiei. Cu toate acestea, unii pun la îndoială planurile sale de a stimula revenirea, care includ promovarea unui serviciu gratuit.

Netflix a afirmat că intenționează, de asemenea, să restrângă partajarea parolelor, estimând că peste 100 de milioane de gospodării folosesc serviciul oferit fără să plătească vreun ban.

Citește și: Netflix pierde clienți și nu vrea să te mai lase să împarți contul cu prietenii

Pe seama îngrijorării, unul dintre cei mai cunoscuți investitori ai Americii, William Ackman, și-a vândut investiția sa de 1,1 miliarde de dolari în acțiunile Netflix, înregistrând o pierdere de peste 400 de milioane de dolari.

Fondul său speculativ Pershing Square Capital Management cumpărase acțiunile cu doar trei luni în urmă. Într-o scurtă declarație, Ackman a spus că deși planurile Netflix de a-și schimba modelul business aveau sens, investiția în companie i s-a părut prea riscantă.

„Deși afacerea Netflix este fundamental simplu de înțeles, în lumina evenimentelor recente, ne-am pierdut încrederea în capacitatea noastră de a prezice perspectivele viitoare ale companiei cu un grad suficient de certitudine”, a scris el.

Într-o actualizare de tranzacționare de de zilele trecute, Netflix a declarat că numărul total de abonați a scăzut cu 200.000 în primele trei luni ale anului 2022, fiind mult sub ținta sa.



Citeste si