Chromosome Dynamics SA (CHRD), dezvoltator de soluții IT & AI orientate pe agribusiness, se va lista joi, 5 mai 2022, pe AeRO, piață administrată de Bursa de Valori București (BVB). Compania desfășurase în toamna anului trecut un plasament în urma căruia a atras 3,4 mil. lei de la investitori.

Chromosome Dynamics, înființată în anul 2020, este un start-up al cărui obiect de activitate principal este dezvoltarea de Machine Learning (ML) și Artificial Intelligence (AI) cu impact direct asupra sectorului agro din România.

La doi ani de la înființare, Chromosome Dynamics are o cifră de afaceri de 4,75 milioane de lei (în 2021) și estimează, în baza produselor dezvoltate sau în curs de dezvoltare, o creștere a cifrei de afaceri cu 600% la nivelul anului 2023.

”Ne-am propus ca Agrobazar să fie un one-stop shop pentru agricultorii din România, menit să cuprindă tot sectorul agroalimentar în 12 mari categorii. Punem la dispoziţie servicii de consultanţă în agribusiness, utilaje agricole şi inputuri – seminţe, pesticide, îngrăşăminte – dar și o gamă largă de produse din zona casa&grădina și pet&vet. Odată cu lansarea aplicațiilor mobile disponibile pentru descărcare în Google Play (Android) şi AppleStore (iOS), preconizăm că vânzările totale prin platformă vor atinge pragul de 8 milioane de lei până la finalul anului 2022”, a declarat, într-un comunicat de presă, Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics.

În prezent, cel mai avansat proiect al companiei este Agrobazar, o platformă digitală prin care sunt furnizate clienților produse din zona agroindustrială. De la momentul lansării din 2021 și până în prezent, vânzările totale prin platformă au depășit 2,5 milioane de lei. În total, website-ul www.agrobazar.ro a avut peste un milion de vizitări unice.

Printre acționarii Chromosome Dynamics se numără Bittnet Systems, dar și Agista (parte a Impetum Group), primul fond de investiții românesc cu focus pe piața AeRO și IMM-uri locale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri