Fondul de investiții Agista a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni în Bittnet, grup românesc de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Agista a ajuns astfel la o deținere de 7% din Bittnet.

Reprezentanții fondului spun că mizează astfel pe poziția grupului Bittnet (BNET) de jucător strategic în educație și integrare de soluții IT pe piața românească și pe capacitatea companiei de a contribui la transformarea digitală a companiilor din România.

”Bittnet este unul dintre cele mai bune exemple în care Agista își poate îndeplini rolul strategic de a contribui la creșterea accelerată a companiei, construind în continuare pe fundamentul și viziunea fondatorilor. Toate eforturile noastre comune de aici încolo vor fi concentrate pe a transforma Bittnet într-un jucător regional, în acest sector extrem de competitiv. Cred cu tărie că potențialul acestei companii este peste nivelul apreciat de piață în acest moment. Iar perioada următoare va demonstra valoarea pe care Agista și Bittnet o pot crea împreună”, a declarat Nicolae Kovacs (foto), CEO Agista.

Sursa foto: Agista

Investiția în Bittnet este al șaselea plasament în sectorul IT&C din portofoliul Agista.

Fondul în curs de autorizare Agista acționează ca un investitor ancoră, cu dețineri minoritare, dar cu un rol strategic având reprezentant în Consiliul de Administraţie.
De la lansarea din martie anul acesta și până în prezent, Agista a intrat în acționariatul unor companii precum FORT (fosta Global Resolution Experts), Eplus Smart Energy, Chromosome Dynamics, Dendrio și altele. În următorii doi ani are în plan să realizeze peste 20 de investiții în companii locale cu potențial care au un produs bine definit, o piață în creștere și capacitatea internă de a se dezvolta. Agista urmărește să accelereze companii cu cifra de afaceri între 3-15 milioane euro, iar valoarea unei investiții este între 0,5-2 milioane euro.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată. În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educație, infrastructură și cloud, securitate cibernetică, aplicații de business, dezvoltare software. În primele șase luni de zile din acest an, Bittnet Group a raportat venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri