Hidroelectrica va continua să caute metode pentru a-și diversifica sursele de venituri, în același timp urmând să își mențină politica de prețuri reduse pe segmentul de furnizare pentru consumatori, spune Bogdan Badea, CEO al celui mai mare producător de energie din România.

”Trebuie să găsim un echililbru între prețuri rezonabile la electricitate și valoare investițiilor în orice tip de tehnologie. În ultimii ani am învățat cât de important este consumatorul final și tocmai pentru că vrem să scurtăm drumul de la producător la consumator, am intrat pe piața de furnizare”, a declarat Bogdan Badea, prezent la o întâlnire cu investitorii organizată de Fondul Proprietatea.

Hidroelectrica a intrat la finalul anului 2020 pe piața de furnizare energie, oferind de departe cele mai mici prețuri pentru consumatorii casnici. Politica a fost menținută până în prezent, compania venind în piață cu prețuri chiar și sub plafonul maxim, care este de 0,8 lei kWHh, pentru un consum mediu lunar de 100 kWh - 300kWh. Citiți mai mult despre acest subiect în acest articol.

”Am crescut mult pe segmentul de furnizare și vom continua să ne dezvoltăm pe această linie de afaceri pentru că noi credem că doar cu prețuri rezonabile și cu profitabilitate bună pe segmentul de producție putem trece de criza energetică din Europa”, a mai adăugat Badea.

Șeful Hidroelectrica a lăsat să se înțeleagă faptul că producătorul de energie ia serios în considerare diversificare surselor de producție de energie, menținându-și însă statutul de producător de energie verde.

”Hidroelectrica vrea să fie un important jucător regional în piața de energie și ne uităm la posibilități de diversificare a producției, pentru că, de exemplu, dacă este secetă poate va fi vânt, și așadar vom avea alte surse de energie. Suntem aproape de investitori și sperăm că după ce vom avea un cadru legal cu privire la investiții să putem contribui la obținerea independenței energetice a României și transformarea țării într-un hub energetic pentru regiune”, a menționat Bogdan Badea.

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie de stat, iar pentru anul 2022 și-a bugetat venituri totale de 7,4 mld. lei (+11%y/y) și un profit net de 2,9 mld. lei.

Compania trebuie să se listeze la bursă în lunile următoare, noiembrie 2022 sau februarie 2023 fiind cele mai probabile termene.

Suntem foarte încrezători că de date aceasta IPO-ul se va finaliza, în ciuda faptului că trăim o perioadă plină de provocări. Pentru sectorul energetic, trebuie să vedem însă oportunitățile în astfel de perioade”, a concluzionat CEO-ul Hidroelectrica.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri