Fondul Proprietatea intenţionează să vândă întreaga participaţie pe care o deţine la OMV Petrom, procesul de plasament privat accelerat urmând să fie demarat imediat, conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti și citat de Agerpres. Valoarea tranzacției ar putea ajunge la 827 mil. lei, dacă este luat în considerare prețul acțiunilor Petrom de marți.

"Franklin Templeton International Services SRL, în calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondul Proprietatea SA, anunţă demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind întreaga sa participaţie, reprezentând 1.777.067.726 acţiuni ordinare, deţinute de Fond la OMV Petrom SA. Procesul de plasament va fi demarat imediat", se menţionează în raport.

Potrivit sursei citate, Erste Group Bank şi SSIF Swiss Capital vor acţiona în calitate de Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Română şi Auerbach Grayson and Company vor acţiona în calitate de Joint Bookrunners în cadrul tranzacţiei.

"Sub rezerva plasării tuturor acţiunilor Petrom în plasamentul privat accelerat şi a decontării aferente a tranzacţiei, Fondul nu va mai deţine acţiuni la Petrom. Petrom nu va încasa nicio sumă de bani în urma tranzacţiei. Rezultatele tranzacţiei vor fi anunţate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea preţului şi alocările rămân la libera alegere a Fondului şi a Părţilor care acţionează în calitate de Bookrunners", se mai precizează în raport.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri