Fondul Proprietatea va demara o oferta de plasament privat accelerat adresata exclusiv investitorilor calificati fara a depasi 150 de persoane fizice sau juridice intr-un stat membru UE. Oferta pleaca de la 1.454 miliarde actiuni OMV Petrom, reprezentand 2,56% din companie.

Vand in vedere cotatiile de marti de pe Bursa de Valori Bucuresti, actiunile Petrom scoase la vanzare valoreaza 424 mil. lei.

"Procesul de plasament va fi demarat imediat, iar Goldman Sachs International, WOOD & Company Financial Services si Banca Comerciala Romana vor actiona in calitate de joint bookrunners in cadrul tranzactiei. Fondul a fost de acord cu o perioada de restrictie de 120 zile de la data stabilirii pretului tranzactiei, sub rezerva renuntarii cu acordul partilor care actioneaza in calitate de bookrunner si cu respectarea anumitor exceptii uzuale", se arata intr-un raport al FP

Perioada de timp pana la inchiderea procesului de plasament, stabilirea pretului si alocarile raman la libera alegere a fondului si a partilor care actioneaza in calitate de bookrunner.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri