Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a început în scădere pe toţi indicii şedinţa de miercuri, iar BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere de 1,95%, după primele 35 de minute de la debutul tranzacţiilor.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 1,88%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 0,70%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, consemna o depreciere de 2,64%, conform Agerpres.ro.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, înregistra un declin de 1,75%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a pierdut 1,19% din valoare.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, era în scădere cu 0,41%, după 35 de minute de la deschiderea şedinţei bursiere.

Valoarea totală a schimburilor se ridica la 18,38 milioane de lei (3,73 milioane de euro).

Conform BVB, cele mai mari creşteri le înregistrau acţiunile UAMT (+9,78%), Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (2,86%) şi Altur (+1,92%).

Pe de altă parte, scăderile cele mai semnificative erau consemnate de acţiunile OMV Petrom (-3,51%), Romgaz (-3,50%) şi Patria Bank (-2,51%).

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri