Arobs Transilvania Software a achiziţionat pachetul majoritar al companiei Syderal Polska, din Gdansk, specializată în dezvoltarea de produse şi tehnologii pentru comunicarea cuantică şi optică, stocarea şi procesarea datelor, precum şi controlul mecanismelor şi instrumentelor prin satelit, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Conducerea Arobs Transilvania Software SA informează investitorii în legătură cu achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni, 94%, din cadrul Syderal Polska, o societate din Gdansk, Polonia, specializată în dezvoltarea de produse şi tehnologii pentru comunicarea cuantică şi optică, stocarea şi procesarea datelor, precum şi controlul mecanismelor şi instrumentelor prin satelit. Syderal Polska a fost înfiinţată în anul 2016 şi are o echipă formată din 28 de specialişti în furnizarea de soluţii software şi hardware pentru nevoile clienţilor cu activitate în sectorul aerospaţial", se spune în raportul Arobs Transilvania Software.

Compania implementează proiecte pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA), iar în acelaşi timp, lucrează la proiecte de cercetare şi dezvoltare finanţate prin Centrul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare (NCBiR) din Polonia.

"Prin preluarea Syderal Polska, Arobs intră pe o nouă piaţă, Polonia, şi îşi consolidează expertiza de afaceri cu privire la sistemele embedded, cu accent pe tehnologia automotive, aerospaţială, medicală şi marină", se mai arată în document.

Managementul societăţii va fi asigurat în continuare de Michal Drogosz, actualul director general, care va rămâne şi acţionar, cu o participaţie de 6%. Rezultatele financiare ale Syderal Polska vor fi incluse în consolidare începând cu anul 2023.

La nivelul anului 2022, Syderal Polska estimează o cifră de afaceri de 1 milion de euro.

Sursa foto: Facebook / Syderal Polska

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri