Aegon Pensii se transformă în Carpathia Pensii, acest proces semnificând o redefinire a identităţii şi strategiei companiei, potrivit Agerpres. Acesta administrează două fonduri de pensii private: Fondul de Pensii Administrat Privat Vital (Pilon 2) şi Fondul de Pensii Facultative Aegon Esential (Pilon 3).

La 31 decembrie 2023, cele două fonduri de pensii aveau peste un milion de participanţi, iar volumul activelor era de peste 12,9 miliarde de lei.

Fondul de pensii Vital a făcut progrese considerabile pe tot parcursul anului trecut. Dacă la finalul lui 2022, fondul avea active de aproximativ 9 miliarde de lei, acesta a încheiat 2023 cu o avere de 12 miliarde lei. Fondul de pensii Vital a investit majoritatea banilor (59%) în titluri de stat, având un grad de risc mediu, de 6,3%, conform datelor furnizate de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.

Asociația pentru pensiile administrate privat din România (APAPR) anunță cifre record ale Pilonului II de pensii la nivelul anului trecut. Randamentul a ajuns aproape de 18%, cea mai bună performanță din toată istoria sistemului.

"Această rebranduire reprezintă o promisiune de continuare a bunelor practici pe care le-am adoptat încă din 2007 de la înfiinţare, prin adaptare la nevoile şi aşteptările în schimbare ale participanţilor la fondurile noastre de pensii. Carpathia Pensii îşi propune să devină un pilon de stabilitate în sectorul de pensii private, un exemplu de bune practici, adaptate şi îmbunătăţite constant la cerinţele şi reglementările pieţei de pensii private din România", afirmă Marius Raţiu, director general Carpathia Pensii.

Noul nume simbolizează un pilon de stabilitate şi încredere în sectorul pensiilor private, reflectând dorinţa companiei de a oferi o bază solidă pentru planificarea financiară a clienţilor săi, cu respectarea de asemenea a tradiţiilor şi valorilor locale. Carpathia Pensii se poziţionează astfel nu doar ca un administrator de fonduri de pensii, ci ca un partener de încredere.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri