Franklin Templeton, compania care administrează Fondul Proprietatea (FP), va propune acționarilor în următoarea Adunare Generală un dividend brut de 0,06 lei/acțiune, care ar genera un randament de 11,7%, luând în calcul prețul titlurilor FP de luni.

Distribuția va avea însă loc doar dacă acționarii aprobă în prealabil acoperirea, din diverse elemente ale rezultatului reportat, a pierderii contabile în cuantum de 904 mil. lei înregistrată în cursul anului financiar 2023.

Dacă dividendele vor fi aprobate, începerea plății acestora se va face la data de 7 iunie 2024. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să dețină titluri FP la data de 17 mai 2024 (data de înregistrare).

Citiți și Dividende 2024: Cât cash vor distribui marile companii de pe bursă anul acesta

Adunarea Generală Ordinară a acționarilor Fondul Proprietatea va avea loc la data de 17 aprilie 2024.

În aceeași zi va avea loc și Adunarea Generală Extraordinară. Unul dintre principalele puncte de pe ordina de zi a acesteia este reducerea capitalului FP de la 2,94 mld. lei, la 1,84 mld. lei, prin anularea a 2,1 mld. acțiuni FP răscumpărate în anul 2023.

La închiderea ședinței bursiere de luni, o acțiune FP se tranzacționa la prețul de 0,509 lei/unitate, în scădere cu 0,78%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri