4 Februarie 2009

Casa de brokeraj Estinvest isi mai inchide 10 sedii secundare



Estinvest Focsani isi mai inchide 10 sedii secundare, in conditiile in care tot mai multe case de brokeraj au probleme din cauza scaderii dramatice a rulajelor pe Bursa si implicit a comisioanelor incasate de la clienti, arata ultimul buletin al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

In urma solicitarii facute CNVM, Estinvest isi va desfiinta cate o agentie din Slobozia, Adjud, Giurgiu, Pascani, Sfantu Gheorghe, Buzau, Cluj Napoca, Sighetul Marmatiei, precum si o agentie si o sucursala din Bacau, scrie NewsIn.

Estinvest este unul dintre cei mai mari brokeri care opereaza pe bursele romanesti. In ultima luna, firma de brokeraj din Focsani a intermediat 31.683 de contracte la termen pe Bursa din Sibiu, detronand liderul Broker Cluj. Pe Bursa de la Bucuresti, Estinvest a intermediat tranzactii de 10,05 milioane lei, fiind al 16 broker in clasament lunii ianuarie.

Criza financiara mondiala a alungat in 2008 investitorii straini de pe piata de capital romaneasca si a dus la o prabusire fara precedent a indicilor, cu pana la 84%. Totodata, un efect secundar al crizei si al retragerii investitorilor straini de la Bursa a fost scaderea dramatica a rulajelor, care a avut efecte negative in primul rand asupra intermediarilor, dar si asupra operatorului de piata - BVB.

Spre exemplu, lichiditatea pe sectiunea de actiuni a Bursei s-a injumatatit in 2008, la 6,95 miliarde lei (1,89 miliarde euro), dupa ce in 2007 - an de efervescenta la cumparare - rulajele insumasera 13,8 miliarde lei (4,15 miliarde euro).



Citeste si