27 Martie 2009

Seful Sibex: Decizia CNVM despre modificarile de orar la burse nu poate fi aplicata retroactiv



Presedintele Bursei din Sibiu (Sibex), Teodor Ancuta, crede ca decizia consiliul de administratie al Sibex in privinta prelungirii orarului de tranzactionare al pietei nu mai poate fi afectata de o hotarare luata ulterior de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a hotarat mercuri ca operatorii de piata care doresc modificarea orarului de tranzactionare sa solicite avizul Comisiei cu cel putin 15 zile lucratoare inaintea intrarii in vigoare a noului program. Decizia Comisiei se aplica de joi, odata cu publicarea in buletinul saptamanal de activitate.

"Din moment ce Comisia a luat aceasta decizie ulterior, nu cred ca afecteaza hotararea consiliului de administratie al Sibex. Practic, nu cred ca se aplica retroactiv", a declarat, pentru NewsIn, Teodor Ancuta, presedintele bursei sibiene.

"Am notificat Comisia marti cu privire la modificarea orarului de tranzactionare. Deocamdata, juristii nostrii incearca sa vada daca aceasta decizie a CNVM mai poate modifica ceea ce a fost pana acum", a mai spus Ancuta.

Bursa din Sibiu a anuntat vinerea trecuta ca isi va prelungi din 30 martie programul de tranzactionare pana la ora 18, in urma deciziei luate in consiliul de administratie.

"Oricum aceasta prelungire a orarului este un program pilot si dupa ce vom vedea rezultatele vom lua o decizie finala", a mentionat seful Sibex.

Astfel, piata Sibex va avea din 30 martie programul de tranzactionare de la 9:45 la 18, cu o sesiune de predeschidere de la 9:15 la 9:45. In prezent, programul efectiv de tranzactionare al pietei din Sibiu este de sapte ore si jumatate, de la 9:45 la 17:15.



Citeste si