31 Martie 2009

Actionarii Broker Cluj vor un nou Consiliul de Administratie



Broker Cluj (BRK) va propune in AGA Ordinara revocarea Consiliului de Administratie si alegerea unui nou CA prin metoda votului cumulativ si aprobarea remuneratiei noilor administratori alesi, se arata intr-o raportare remisa Bursei de Valori Bucuresti.
Acesta propunerea a venit ca urmare a unei solicitarii a 39 de actionari, care detin concertat 10,05% din capitalul social al casei de brokeraj.

Actiunile Broker Cluj au fost suspendate de la tranzactionare pentru emiterea acestui raport, depreciindu-se cu 10,08%, inainte de oprire.

Modificarea vine in conditiile inlocuirii din functia de presedinte a casei de brokeraj a lui Petru Prunea cu Anton Ionescu la finalul saptamanii trecute.

Din cadrul Consiliului de Administratie a Broker Cluj fac parte Anton Ionescu, presedinte, Petru Prunea, Valentin Cristea, Vasile Pop si Martin Miron.

Intoarcerea lui Miron Martin in functia de administrator provizorul in CA a avut loc la inceputul lunii februarie in urma demisiei celui mai mare actionar Ioan Cartis.

Broker Cluj a incheiat anul 2008 cu un profit net de numai 1,36 milioane lei (370.000 euro) in contextul in care criza financiara a dus la prabusirea cotatiilor bursiere si a rulajelor, situatie care s-a reflectat in scaderea incasarilor din comisioane.

In 2007, an de efervescenta la cumparare pe Bursa, societatea a avut un profit net de 38,36 milioane lei.



Citeste si