11 Septembrie 2009

Incercarea lui Chelu de eliminare a pragului de detinere la SIF, respinsa de Curtea Constitutionala



Curtea Constitutionala (CCR) a respins joi exceptia de neconstitutionalitate, invocata de omul de afaceri Catalin Chelu, cu privire la pragul de detinere de 1% din capitalul societatilor de investitii financiare (SIF), au declarat surse judiciare.
Exceptia de neconstitutionalitate viza un articol din legea pietei de capital care reglementeaza situatiile in care actionarii unei societati de investitii financiare (SIF) pot depasi limita de detinere de 1%, potrivit NewsIn.

De asemenea, Curtea Constitutionala a mai respins la mijlocul lunii iulie o cerere similara din partea firmei Comrimet, la care Catalin Chelu este actionar. Firma ridicase exceptia de neconstitutionalitate cu privre la pragul de detinere la SIF-uri, in cadrul unui proces pe care il avea cu SIF Oltenia, judecat la Tribunalul Dolj.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).

La sfarsitul anului trecut, Comrimet a dat in judecata SIF Oltenia, dupa ce i-au fost limitate drepturile de vot in cadrul unei adunari generale, la care firma era prezumata a actiona in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu.




Citeste si