23 Octombrie 2009

Crin Antonescu: Nu este problema mea sa stabilesc pragul la SIF-uri



Prezent la deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, candidatul Partidului National Liberal la presedintia Romaniei, Crin Antonescu, a declarat ca nu este la curent cu problema pragului la SIF-uri.
Desi este una din cele mai controversate discutii din ultima perioada, care a ajuns in plenul Senatului, problema ridicarii sau eliminarii pragului la Societatile de Investitii Financiare nu se afla pe lista de prioritati a candidatului PNL, Crin Antonescu.

“Nu am dosarul acestei probleme si nu cred ca este problema mea in calitatea de candidat la presedintie sa stabilesc pragurile la SIF-uri. Nu au fost discutii despre acest subiect in partid, dar sigur economistii nostri se ocupa de aceasta problema”, a declarat Antonescu.

Guvernul nu sustine ridicarea pragului la SIF-uri

El sustine ca investitia este una din caile prin care economia s-ar putea misca, si mediul politic ar trebui sa ii stimuleze pe cei care pot sa investeasca.

“Personal, nu am bani sa investesc, dar pentru iesirea din criza a tarii, rulajul banilor este important, dar trebuie creata o atmosfera in care politicienii sa spulbere spaimele investitorilor si sa nu le cultive”, a mai spus presedintele PNL.





Citeste si