16 Aprilie 2010

Seful Bursei din Sibiu a renuntat la functia de presedinte al Depozitarului Sibex



Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei din Sibiu, a fost inlocuit din functia de presedinte al Depozitarului Sibex cu Constantin Dichel, avocat al bursei, potrivit hotararilor actionarilor.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a dispus la inceputul anului o serie de masuri ce prevad cumulul de functii in cadrul institutiilor de pe piata de capital. Astfel, CNVM a hotarat ca majoritatea administratorilor unui operator de piata nu pot fi membri in consiliul de administratie sau conducatori ai unui depozitar central, ai unei case de compensare sau ai Fondului de Compensare a Investitorilor.

De asemenea, actionarii Depozitarului Sibex au decis majorarea capitalului social cu suma de 960.000 lei prin incorporarea rezervelor constituite din profitul din 2009. Societatea va emite 9.600 de actiuni cu o valoare nominala de 100 lei/actiune ce vor fi alocate gratuit actionarilor cu o rata de 8 actiuni noi la 100 detinute anterior, potrivit unui comunicat remis presei.

Totodata, s-a mai aprobat si completarea obiectului secundar de activitare al Depozitarului, pentru a putea sa inchirieze bunurilor imobiliare proprii.

Printre propunerile aprobate se mai afla si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an si modificarea unor tarife si comisioane percepute de Depozitarul Sibex.

Depozitarul Sibex a fost infiintat in vara anului 2009, iar principalii actionari sunt Bursa din Sibiu si cele cinci societati de investitii financiare.



Citeste si