1 Septembrie 2010

Topul brokerilor de la BVB, in ultima luna de vara



Rulajele extrem de scazute din luna august au dus la schimbari in topul brokerilor activi pe Bursa de Valori Bucuresti. O crestere spectaculoasa s-a remarcat in cazul Raiffeisen Capital&Investment, care a ajuns de la un rulaj de 28,5 milioane lei in iulie, la 203 milioane in august, dupa ce a cumparat toate obligatiunile din oferta municipiului Zalau.

Locul 10 - EFG Eurobank Securities

Divizia de brokeraj a EFG Eurobank a cazut dramatic in topul brokerilor, de pe a patra pozitie in luna iulie, pana pe locul 10.

Valoarea tranzactiilor a scazut pana la 22,1 milioane lei, de la 35,77 milioane in august in iulie, avand o cota de piata de 2,49%.

De la inceputul anului, EFG a rulat 386 milioane de lei, avand o cota de 2,66% din totalul pietei.

Locul 9 - BRD

Si BRD SocGen a inregistrat o cadere in ierarhia brokerilor, de pe a cincea pozitie pan ape locul 9.

In august, compania a intermediate tranzactii de 22,1 milioane lei in timp ce in iulie rulajul total a a fost de 33 milioane lei. La nivel de cota de piata, compania a avut 2,49 de procente luna trecuta.

De la inceputul anului BRD a intermediat tranzactii de 2,4 miliarde lei, fiind pe prima pozitie in topul anual.

Locul 8 - Carpatica Invest

Casa de brokeraj detinuta de Banca Carpatica, Carpatica Invest a urcat doua pozitii in top 10 brokeri, de pe ultimul loc pana pe 8.

In schimb, valoarea tranzactiilor s-a diminuat, pe fondul scaderii lichiditatii totale a BVB.

Astfel, in august brokerul a intermediat tranzactii totale de 24,5 milioane lei, avand o cota de piata de 2,7%. In iulie, rulajul total a fost de 27,07 milioane lei.

De la inceputul anului, Carpatica a intermediat tranzactii de 523 milioane lei, avand o cota totala de 3,6 milioane lei.

Locul 7 - IFB Finwest

Brokerul aradean IFB Finwest s-a mentinut pe pozitia a 7-a in ierarhia brokerilor.

In august, compania a realizat schimburi de 34,8 milioane lei, avand o cota de 3,9%. In luna iulie, brokerul a avut schimburi totale de 30 milioane lei.

De la inceputul acestui an, IFB a rulat 929 milioane lei, avand o cota totala de 6,4%.

Locul 6 - Intercapital Invest

Intercapital Invest a urcat doua pozitii in luna august, de pe locul opt pan ape locul sase.

Brokerul a intermediat tranzactii de 47 milioane lei, avand o cota de piata de 5,29%. In iulie, tranzactiile totale au fost de 29 milioane lei.

De la inceputul anului, compania a intermediat tranzactii in valoare totala de 440 milioane lei si o cota totala de 3,03%, aflandu-se pe pozitia a 10%-a.

Locul 5 - Broker Cluj

Singura casa de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti, Broker Cluj (BRK), a urcat o pozitie fata de luna precedenta, dupa ce a intermediat tranzactii de 50,8 milioane lei, avand o cota de piata de 3,56%.

In luna iulie, Broker Cluj a avut rulaje de 31,13 milioane lei. De la inceputul acestui an, compania a rulat 516,7 milioane lei, cu o cota totala de 3,56%.

Locul 4 - BT Securities

BT Securities, unitatea de brokeraj a Bancii Transilvania, a coborat o pozitie in clasamentul lunii august, desi valoarea tranzactiilor a ajuns la 61,9 milioane lei fata de 40,5 milioane lei in iulie.

Cota de piata de luna trecuta a fost de 6,5%. De la inceputul anului, BT Securities a intermediat tranzactii de 945 milioane lei si o cota de piata de 6,51%.

Locul 3 - KBC Securities

KBC Securities, liderul din iunie de la BVB, a coborat o pozitie in clasamentul lunar, dupa ce schimburile au ajuns la 67 milioane lei si o cota de piata de 7,79%.

In august, KBC a rulat 48,36 milioane lei. De la inceputul anului, brokerul a avut schimburi totale de 1,13 miliarde lei si o cota de 7,79%.

Locul 2 - ING

Liderul lunii trecute, ING Bank, a ajuns pe a doua pozitie a clasamentului, avand rulaje totale de 124 milioane lei si o cota de 14% din piata.

In iulie, ING a rulaj peste 290 milioane de lei. De la inceputul acestui an, compania a avut tranzactii totale de 934 milioane lei si o cota de 6,43%.

Locul 1 - Raiffeisen Capital&Investment

Raiffeisen Capital&Investment a inregistrat o crestere spectaculoasa a rulajelor in luna august, ajungand de pe ultima pozitie a clasamentului direct pe primul loc in top 10 brokeri.

Cresterea a fost ajutata si de cumpararea tuturor obligatiunile emise de municipiul Zalau, in valoare de 64,3 milioane lei.

Daca in iulie RCI a avut tranzactii de 28,56 milioane lei, in august, valoarea totala a schimburilor se ridica la 203,6 milioane lei, insemnand o cota de piata de 22,8%.

De la inceputul anului, compania a intermediate tranzactii de 1,6 miliarde lei, aflandu-se pe a doua pozitie in clasamentul general.



Citeste si