19 Octombrie 2010

Aviva Investors Romania revine la denumirea de Certinvest



Proprietarul societatii de administrare a investitiilor Aviva Investors Romania, Eugen Voicu (foto), a schimbat denumirea firmei in SAI Certinvest, respectiv denumirea anterioara preluarii societatii de catre grupul britanic, potrivit informatiilor disponibile in buletinul saptamanal al CNVM, conform Mediafax.

Totodata, a fost modificata componenta Consiliului de Administratie, prin numirea in calitate de administratori a lui Ion Horia Gusta si Razvan Alexandru Rusu, in locul fostilor reprezentanti ai grupului britanic, Rouf Shah Jafan si Wolrige Gordon Patrick Adam.

Voicu a rascumparat in septembrie societatea de administrare a investitiilor, precizand atunci ca valoarea tranzactiei este mai mica de cateva ori decat cea la care fusese vanduta firma. El a preluat aproape 96% din actiunile firmei in nume propriu iar restul prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza in totalitate.

Certinvest a fost cumparata, in noiembrie 2007, de grupul international britanic Aviva, care a preluat detinerea Fondului Romano-American de Investitii (RAEF), de circa 70%, si participatia lui Voicu, de 30%.

In septembrie 2008 Certinvest si-a schimbat denumirea in Aviva Investors Romania, alaturandu-se celorlalte companii de administrare a investitiilor din cadrul grupul Aviva. Voicu a infiintat Certinvest in anul 1994, iar in decembrie 2003 a vandut pachetul majoritar catre RAEF.



Citeste si