29 Noiembrie 2010

Actionarii Retrasib au aprobat transferul firmei la cota BVB



Actionarii producatorului de motoare, generatoare si transformatoare electrice Retrasib Sibiu (RTRA) au aprobat propunerea Consiliului de Administratie al firmei privind transferul firmei de pe piata Rasdaq la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea firmei a decis transferul pe BVB inca din luna aprilie, insa pentru a incepe demersurile avea nevoie de avizul actionarilor, conform Mediafax.

La AGA de vineri au participat 13 actionari care detin cumulat 58,67% din titlurile Retrasib, potrivit unui comunicat transmis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Principalii clienti ai Retrasib sunt Transelectrica (TEL), Electrica, Hidroelectrica, ABB, Siemens si Moblesource Canada.
Retrasib a inregistrat in primele noua luni venituri in valoare de 35,5 milioane lei (8,3 milioane euro), in crestere cu 71% fata de valoarea de 20,7 milioane lei din perioada similara din 2009, si a obtinut un profit net de 3,6 milioane lei, fata de castigul din intervalul ianuarie-septembrie de anul trecut, de 775.000 de lei.

Firma are un capital social de 5 milioane lei, divizat in 50 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Firma Hold Invest din Cluj, detinuta de oamenii de afaceri Octavian si Calin Buzoianu, are un pachet de 31,52% din actiunile Retrasib. Totodata, omul de afaceri Marin Stancu si cei doi fii ai acestuia, Iulian si Octavian, detin prin firma Trafo Proiect Bucuresti 19,94%. In actionariat se mai regasesc Ion Cioaba Mihutesc (15,11%) si Ioan Socea (7,97%).

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Retrasib a fost realizata joi, cand pretul a stagnat la 0,43 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 21,5 milioane lei.



Citeste si