Avem guvern. BASESCU: Sunt impresionat de numarul mare de ministri tineri

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta, astfel ca a semnat numirea noilor ministri, iar Guvernul urmeaza sa-si asumea raspunderea in Parlament pe programul de guvernare.

Presedintele a anuntat ca a discutat cu premierul despre situatia Guvernului, miercuri, dupa investirea lui Gabriel Oprea. "Am ajuns la un accord, care consta in urmatoarele: Guvernul isi va asuma rasunderea pe un nou program, in consecinta, eu voi valida astazi ministrii care au trecut ieri prin Parlament, sper ca asa cum eu imi respect partea din acord, si partea care revine Guvernului sa fie respectata in termenii stabiliti", a spus presedintele", a spus Basescu, citat Mediafax.

El a mai declarat ca i se pare important ca in aceasta situatie Curtea Constitutionala sa se pronunte. Presedintele a spus ulteriror ca a semnat deja decretele la ora 16.30 si ca actele au plecat la Monitorul Oficial, la ora 18.00 urmand sa fie depus juramantul.

Presedintele a declarat, la Cotroceni, impresionat de numarul mare de ministri tineri din noul Cabinet, mentionand ca si el a dorit sa promoveze tinerii, iar cu unii a reusit, si cu altii nu.

"Ma impresioneaza numarul mare de ministri tineri", a spus Basescu, mentionand ca si el a dorit sa promoveze tinerii, iar cu unii dintre acestia a avut succes, iar cu altii nu a avut.

Citeste si:
Guvernul nu renunță totuși la restructurarea aparatului bugetar
Guvernul nu renunță totuși la...

Presedintele a mai spus ca, din acest punct de vedere, poate premierul Ponta va fi mai norocos.

Potrivit lui Basescu, tineretea aduce si mai multa fantezie in exercitarea guvernarii, ceea ce este foarte bine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Orban: Pregătim o inițiativă legislativă prin care să reparăm Legile Justiției
Setari Cookie-uri