Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, afirma, intrebat despre apelul sefului statului la liderii USL, ca il poate "linisti" pe presedintele Basescu intrucat "starea de instabilitate nu exista", iar "ministerele, tehnic, functioneaza", insa "s-a instaurat o criza guvernamentala".

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratia presedintelui Traian Basescu, care a vorbit despre instaurarea unui climat de instabilitate si nesiguranta din cauza negocierilor prelungite din USL.

"Nu cred ca s-a instaurat un climat de nesiguranta. Cu certitudine s-a instaurat o criza guvernamentala care va fi rezolvata intr-un fel sau altul. Nu mi se pare o problema majora pentru Romania in aceasta faza, indiferent daca USL va cadea la pace sau vor fi necesare alte negocieri. Romania nu este nici in instabilitate, nici democratia nu este in pericol. Pot sa-l linistesc pe presedinte", a afirmat Iohannis.
Potrivit acestuia, "nu este adevarat" ca prelungirea unor negocieri politice inseamna ca "e catastrofa, tara intra in instabilitate si alte lucruri la fel de grave si groaznice", potrivit Mediafax.

Nu trebuie sa ne grabim peste masura.

"Apare impresia ca, daca doua partide sau entitati politice intra la negocieri, trebuie sa se termine repede, altfel e catastrofa, tara intra in instabilitate si alte lucruri la fel de grave si groaznice. Nu e adevarat. O negociere politica nu trebuie sa se termine nici intr-o zi, nici in doua, nici in doua saptamani. Daca aduce ceva si ceva a existat intotdeauna la negocierile politice. Nu trebuie sa ne grabim peste masura. Eu cred ca, daca mai stam un pic, avem rabdare, revine PSD si renunta la o solicitare care nu este buna", a spus Iohannis.

Citeste si:
Tiriac: M-as urca pe masa daca sportul nu ar primi 1% din PIB
Ion Tiriac: M-as urca pe masa...

El a precizat ca, in pofida problemelor din USL, "ministerele, tehnic, functioneaza". "Sunt ministri, unii interimari, unii demisionari, dar oamenii din minister sunt acolo. Sedintele de Guvern se desfasoara. Se lucreaza. Starea de instabilitate nu exista. Suntem departe de situatia ideala in care avem un Guvern care lucreaza concentrat, atrage fonduri europene si face treaba cu incurajarea investitorilor si a economiei reale. Nu suntem acolo fiindca exista o stare de tensiune", a afirmat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, chiar daca sansele ca negocierile sa aiba un rezultat favorabil scad exponential cu trecerea timpului, "ele nu ajung niciodata la zero" si mai exista o sansa de reusita.

Nu au fost hartii pe masa, doar niste alune.

In plus, cand a fost intrebat daca liderul PNL, Crin Antonescu, a negociat cu demisia din fruntea Senatului pe masa, Iohannis a raspuns: "Nu au fost hartii pe masa, doar niste alune".

Citeste si:
Orban anunta ca in viitorul guvern vor fi cel mult 16 ministere
Ludovic Orban: Prioritatea...

El a precizat ca nici iesirea de la guvernare "nu a fost pe masa, langa alune" si a spus ca spera ca nici la reluarea negocierilor iesirea de la guvernare "sa nu fie pusa pe masa". Klaus Iohannis a mai fost intrebat de ce se teme PSD de el. "Nu cred ca se teme PSD de mine, nu cred ca se teme cineva de mine. Daca merg in Guvern, eu merg acolo sa lucrez, nu ca sa incurc treburile. Eu nu sunt incurcatorul nimanui. Nu cred ca eu sunt marul discordiei din USL. Sunt niste principii de alianta care s-au mai discutat", a raspuns Iohannis.

Intrebat de ce nu este deja in Guvern, din moment ce Traian Basescu si Victor Ponta l-au laudat, considerandu-l "un castig", Iohannis a raspuns: "Nu stiti aia cu pomul laudat?".

De asemenea, intrebat cine ar trebui sa vina cu sacul la pomul laudat, Iohannis a spus: "Cine are minte. Vom vedea cine sunt aceia".
Presedintele Traian Basescu a lansat un apel catre liderii USL sa gaseasca de indata o solutie la actualele dispute din interiorul aliantei pentru a nu se ajunge la o criza politica, mentionand ca s-a creat un climat de instabilitate menit sa afecteze credibilitatea tarii, institutiile si cetatenii.

Citeste si:
Leonardo Badea a demisionat din functia de presedinte al ASF
Leonardo Badea a demisionat...

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Orban, increzator ca cei care au votat motiunea vor sustine guvernul