Klaus Iohannis a declarat, joi, in legatura cu remanierea propusa de Guvernul Dancila ca "In conditiile in care am convocat un referendum, PSD pregateste o remaniere care sa intareasca asaltul asupra justitiei si acest lucru nu poate sa fie de bun augur". Acesta a spus la Palatul Cotroceni ca va evalua propunerile si va da si un raspuns la inceputul saptamanii viitoare, conform G4Media.

Declaratiile presedintelui vin la o zi dupa ce premierul Viorica Dancila i-a transmis propunerile de revocare din functii a ministrilor Tudorel Toader (Justitie), Rovana Plumb (Fonduri Europene) si Natalia Intotero (Romanii de pretutindeni) si numire in locul acestora a lui Eugen Nicolicea, Oana Florea si Tit Liviu Brailoiu. Deciziile de remaniere au fost luate in urma unui vot in Comitetul Executiv al PSD.

Declaratiile complete ale lui Klaus Iohannis in legatura cu remanierea propusa de Guvern:

"Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare a unor ministri si numire de noi ministri. Insa primind acele scrisori mi-am pus intrebarea ce se doreste cu aceasta remaniere. De regula, o remaniere se face pentru a face guvernul mai eficient.

Prima mea impresie e ca remanierea se face pentru ca lucrurile sa mearga mai prost. E inadmisibil. E o prima impresie pe care am vrut sa o comunic opiniei publice, mai multe voi comunica saptamana viitoare

Am vorbit cu doamna premier si i-am comunicat ca va primi un raspuns la inceputul saptamanii viitoare.

Lucrurile incep sa capete un contur trist. In conditiile in care am convocat un referendum, PSD pregateste o remaniere care sa intareasca asaltul asupra justitiei si acest lucru nu poate sa fie de bun augur

Revocarea unui ministru sau demisia este constitutionala decizia premierului. Dar nu pot sa semnez niste acte fara a evalua urmarile intregii remanieri si de aceea voi face clarificari la inceputul saptamanii viitoare."

Tot joi, Presedintele Klaus Iohannis i-a avertizat pe tinerii magistrati sa fie pregatiti sa faca fata presiunilor si asalturilor din partea unor politicieni asupra sistemului de justitie si a spus ca de doi ani deja „legi fundamentale intr-un stat de drept se modifica in functie de interesul unora sau altora, ajunsi vremelnic in functii politice importante”.

Iohannis le-a atras atentia tinerilor magistrati ca pornesc pe un drum plin de provocari si ca le vor fi puse la incercare „taria de caracter, moralitatea si profesionalismul”, iar contextul actual arata ca „progresul facut cu mari sacrificii pentru consolidarea independentei justitiei nu e ceva castigat in mod definitiv, ci presupune un efort continuu din partea tuturor”.

Seful statului a tinut sa marcheze si faptul ca in prezent sistemul judiciar se confrunta cu o „instabilitate legislativa accentuata, modificarile nu de putine ori fiind in contradictie cu valorile statului de drept”.

Presedintele i-a asigurat, insa, pe viitorii magistrati ca oamenii le sunt alaturi, asa cum „au demonstrat-o public de-a lungul ultimilor ani, cand s-au opus incercarilor de destabilizare a statului de drept”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri