El a spus ca a promis ca va semna petitia PMP impotriva taxei suplimentare la carburant, dar nu va participa la mitingul pe aceasta tema pe care PMP il organizeaza sambata. Presedintele a dat mana cu cei care strang semnaturi, a semnat si apoi a primit doua mere de la acestia, spunand ca unul este pentru sotia sa, iar unul pentru nepotica Anais.

"Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzina si motorina, inutila. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii astia, bani care sa fie transferati apoi baronilor locali in campanie. E in neregula", a spus el. Presedintele a mai spus ca introducerea de taxe suplimentare pentru benzina si motorina "va afecta viata cetatenilor", precizand ca "nu era necesara", informeaza Mediafax.

Basescu a mai spus ca a vorbit cu Victor Ponta despre aceasta taxa, dar premierul "nu renunta la idee", sustinand ca a reusit sa o amane trei luni, dar ca acum nu mai poate pentru ca "nu mai are bugetul in mana", l-a promulgat.

Citeste si:

Seful statului a mai spus ca ar fi fost oportuna a noua amanare a acestei taxe, intrucat din aprilie se vor "simti si efectele taxei pe stalp, care nu sunt mici", iar acestea "se cumuleaza". "Eu in locul premierului as incerca o noua amanare", a mai spus Basescu. El a precizat ca nu va participa la mitingul PMP, desi sustine initiativa acestui partid. "Chiar daca sunt alaturi de Plesu, nu o sa particip nici la mitingul de sustine a lui", a spus Basescu.

De asemenea, presedintele a fost intrebat daca a vorbit cu fiica sa cea mica, Elena, despre o eventuala intentie a acesteia de a candida la europarlamentare. El a raspuns ca Elena Basescu este majora, ca nu a discutat cu aceasta. "Dar ea stie ca eu votez cu PMP", a mai spus Basescu, razand. Seful statului s-a fotografiat alaturi de cativa simpatizanti prezenti, la cererea acestora.

PMP deruleaza campania "Ponta te arde cu pompa" de strangere de semnaturi pentru o petitie de respingere a taxei suplimentare la carburant. PMP va organiza sambata un miting pe acest subiect in Bucuresti.