"Si acum cred, cea mai frumoasa perioada din activitatea mea ca politician a fost aceea cand am fost primar general al Capitalei. A fost frumoasa pentru ca, spre deosebire de functia de ministru, de functia de presedinte al Romaniei, acolo dadeai dispozitia, luai decizia si se intampla ceva, si vedeai cu ochii tai ca se asfalteaza o strada, ca se face un parc, ca se aprinde lumina pe o strada marginala, ca a venit Craciunul si se aprind luminile in oras", a povestit Traian Basescu.

El crede ca functia de primar este cea care aduce cele mai mari satisfactii.

"Cred ca este functia care iti aduce cele mai mari satisfactii, pentru ca vezi tu cum se transforma in realitate deciziile tale. Ca presedinte, ca ministru, sunt altii care trebuie sa le puna in aplicare si sunt de multe ori mult mai departe de oameni decat ceea ce un primar face in viata de zi cu zi", a adaugat Traian Basescu.

El le-a spus primarilor ca isi aduce aminte cu placere acum si cu ingrijorare la vremea respectiva de momentul in care a luat decizia de a demola chioscurile care "pur si simplu infectau centrul Capitalei".

Citeste si:

Basescu a aratat ca atunci Capitala era ca un fel de bazar, care te ducea inapoi, in timp, prin secolul XVII.

Traian Basescu a povestit si despre "batalia castigata cu greu pentru pasajul Basarab" si de faptul ca pe vremea aceea Ion Iliescu il acuza ca a taiat orasul in doua cu linia 41.

"Nu exista functie in administratie mai legata de comunitate decat functia de primar. Viata comunitatilor noastre nu depinde atat de presedintele Romaniei, nici de Guvern, ci de primari", le-a mai spus presedintele Basescu primarilor simpatizanti ai fundatiei

Sursa foto: MediafaxFoto