"In cursul zilei de astazi sau cel mai tarziu maine, voi transmite o scrisoare, cu acelasi continut si aceleasi argumente, fiecarui parlamentar membru al Camerei Deputatilor", a spus presedintele Traian Basescu, dupa ce a amintit ca i-a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare deschisa in care cere respingerea in forul legislativ a Ordonantei care introduce acciza suplimentara pe combustibil, de la 1 aprilie.

Potrivit sefului statului, "aceasta actiune are rolul de a atentiona ca politica fiscal bugetara este gresita si ca nu putem avea un buget mai mare cu 17 miiarde de lei fata de executia bugetara a anului trecut", el adaugand ca politica de introducere a 35 de taxe noi, plus taxa pe infrastructuri, plus acciza pe combustibil, este "gresita".

"Abordarea mea este reducerea cheltuielilor excesive din bugetul de stat, pentru a se evita taxa suplimentara pe combustibil, cu atat mai mult cu cat Guvernul se afla intr-o minciuna continua", a mai declarat Traian Basescu, adaugand ca Executivul spune ca acesti bani din acciza sunt ba pentru autostrazi, ba pentru salarii, ba pentru scoli, "un intreg amalgam", potrivit Mediafax.

Citeste si:

Presedintele Basescu a sustinut o declaratie de presa la Aeroportul International "Henri Coanda", inainte de plecarea la Bruxelles, unde participa, miercuri si joi, la lucrarile Summit-ului UE-Africa. Presedintele Traian Basescu i-a transmis, miercuri, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare in care solicita respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenti din proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2013.

Presedintele Traian Basescu arata in scrisoare ca "aceasta taxa este abuziva si profund nociva pentru o mare parte a mediului economic si populatie", iar "odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei privind compensarea partiala in cazul transportatorilor rutieri, aceasta taxa devine si discriminatorie".

Camera Deputatilor a aprobat, marti, retrimiterea la comisia de specialitate a OUG 111/2013 care prevede intrarea in vigoare a majorarii accizei la benzina si motorina de la 1 aprilie, la propunerea liderului grupului PNL, George Scutaru. Ordonanta de urgenta 111/2013 prevede amanarea intrarii in vigoare a majorarii accizei la motorina si benzina de la 1 ianuarie la 1 aprilie 2014.