Incepe concediul de europarlamentare: senatorii vor lucra doar 2 zile in urmatoarea luna

Senatorii se vor duce la munca in plen doar doua zile saptamana viitoare, iar apoi vor mai avea sedinta de abia dupa alegerile europarlamentare, respectiv in 26 mai, conform deciziei Biroului permanent. Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, si-a exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie.

"Reprezentantii din Biroul Permanent ai PNL au votat impotriva acestei propuneri, sustinuta de celelalte partide, trebuie sa spun ca si reprezentantul PDL s-a abtinut. Propunerea este ca sa venim si saptamana viitoare, doar luni si marti, deci din nou sa se legifereze doar trei ore, trei ore si jumatate pe saptamana, si dupa aceea sa nu mai venim deloc la Parlament", a spus Hasotti, conform Mediafax.

El a precizat ca exista posibilitatea ca Biroul Permanent care va fi convocat in fiecare zi de luni sa ia decizia de a convoca plenul Senatului. Liderul senatorilor PNL a precizat ca pentru sedinta de plen de marti sunt 45 de proiecte si propuneri legislative cu termen de adoptare tacita marti sau miercuri.

"Mie mi se pare ca Parlamentul, implicit Senatul, este in primul rand pentru a legifera. Sigur ca suntem oameni politici, campania electorala trebuie sa se desfasoare, trebuie sa participam la campania electorala, dar in momentul in care Parlamentul adopta tacit propuneri legislative trebuie sa avem foarte mare grija in ce masura nu gresim atunci cand intram intr-o inactivitate, nu spun intr-o vacanta, parlamentara", a mai spus Hasotti. El a mai precizat ca dupa data de 26 mai se va lucra trei zile pe saptamana in plenul Senatului.

Citeste si:
Propunere: Lucrarile de doctorat dovedite plagiat sa fie nule de drept
Propunere: Lucrarile de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri