Martin Schulz: Am fost surprins de observatiile lui Basescu, o sa il intreb personal ce a vrut sa spuna

Presedintele PE, Martin Schulz a declarat, sambata, dupa lansarea eurocandidatilor PSD-UNPR-PC, ca a fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa, mentionand ca seful statului nu i-a citit cu atentie declaratiile si ca il va intreba personal la ce anume s-a referit.

"Am fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu. L-am respectat intotdeauna din punct de vedere institutional, ca presedinte al Romaniei.(...) In ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu am discutat despre Schengen, am sustinut accesul Romaniei in spatiul Schengen, astfel ca am fost un pic surprins de ceea ce a spus despre mine. O sa il intreb personal la ce anume s-a referit, nu am inteles", a declarat Martin Schulz (foto), la finalul evenimentului de la Romexpo, noteaza Mediafax.

Presedintele PE a explicat la ce s-a referit cand a vorbit despre anexarea Crimeii, aratand ca "este o incalcare teribila a legilor internationale, iar Rusia este obligata sa respecte regulile internationale". "De aceea, sanctiunile sunt justificate. Am declarat ca trebuie sa cautam solutii diplomatice, in ultima instanta. Putem discuta. Daca este o noua amenintare, la adresa Moldovei, de exemplu, trebuie sa marim aceste sanctiuni. Si am spus ca trebuie sa informam cetatenii nostri ca sanctiunile la adresa Federatiei Ruse ne afecteaza si pe noi. Acest lucru am spus, si sunt surprins de afirmatiile presedintelui Traian Basescu, cred ca nu a citit cu atentie", a mai afirmat Martin Schulz.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este importanta o prezenta buna la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului sef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt implinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.
Traian Basescu a declarat ca ar fi important de dezbatut in eurocampanie motivele pentru care sa fie condusa Comisia Europeana, de acum inainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales daca privim lucrurile prin prisma ultimelor declaratii si actiuni ale socialistilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e, si trebuie sa fim linistiti. Probabil o asemenea abordare ar avea si daca se intampla si alte evolutii negative, in defavoarea Romaniei", a spus Basescu. Presedintele a explicat ca se poate face o dezbatere pe acesata tema, si anume ce este in avantajul Romanei sa avem un presedinte al Comisiei Europene socialist sau un un presedinte de Comisie din spectrul PPE.

Citeste si:
Schimbari in structura filialei Daimler din Romania
Subsidiara Daimler din...

"Nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa ne uitam si la dimenziunile tarilor, nu cumva riscam sa cream o forta incredibila unui singur stat care, oricum, este extrem de influent prin crearea conditiilor ca domnul Schultz sa devina presedinte al Comisiei Europene?", a mai spus Basescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Gabriela Firea anunță în ce condiții ar putea renunța la candidatura la Primărie
Setari Cookie-uri