Fostul lider al PNL Crin Antonescu a declarat luni, ca reactia lui Victor Ponta la anuntul sau privind retragerea din cursa pentru prezidentiale tradeaza o "dementa antidemocratica". El l-a acuzat pe premier de faptul ca e declansat o "teroare mediatica" impotriva sa, care este coordonata cu ajutorul a doua trusturi media.

"Eu inteleg foarte bine ca oameni ca Ponta si Ghita nu pot concepe ca exista cariere politice libere, ca exista oameni politici care intra in politica, raman in politica, la o adica si ies din politica, in deplina libertate, in conformitate cu constiinta lor, fara sa fie influentati, constransi, manipulati de structuri, de persoane, de alte lucruri. Este absolut evident ca interventia de ieri a primului ministru este una propagandistica, nepotrivita pentru un prim-ministru care are alta treaba si bazata pe o serie de minciuni", a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.

Fostul lider al PNL a precizat ca senatorul Sorin Rosca Stanescu sau jurnalistii si analistii Cozmin Gusa si Rares Bogdan "nu au fost niciodata si sub nicio forma" consilierii sai. "Nu exista, din punctul meu de vedere, nicio speranta nici pentru Ponta, nici pentru asociatii sai politici si mediatici ca eu sa ma las intimidat de teroarea mediatica in primul rand pe care Ponta personal o coodoneaza si o va coordona in continuare. Constat dupa 48 de ore ca si in situatia in care eu am anuntat ca nu mai candidez, continui sa fiu centrul spaimelor si atacului lui Ponta si celor din jurul sau. Aceasta teroare mediatica, si nu exagerez cuvintele (...) nu ma intimideaza. Vreau sa spun foarte limpede pentru toata lumea ca decizia mea nu are nicio legatura cu Traian Basescu. De altfel, sunt surprins ca nimeni nu observa un eveniment politic important, si anume ca in urma alegerilor europalamentare si in urma demararii unui parteneriat, sa-i spun deocamdata PNL-PDL, cariera politica a lui Traian Basescu s-a incheiat", a sustinut Antonescu.

Asocierea PNL-PDL, fara Traian Basescu

El a afirmat ca nu s-a asteptat ca in cazul lui Basescu cariera politica a acestuia sa se incheie inainte de a-si incheia mandatul. "Azi Traian Basescu nu mai este decat liderul unui partid de 6%, partid care nu e chemat si nu e primit deocamdata de nimeni la nicio negociere. Asocierea PNL-PDL s-a facut nu doar in afara oricarei inspiratii, cu atat mai putin a oricarui control din partea lui Traian Basescu, dar cu excluderea explicita a acestuia si a oamenilor sai apropiati din punct de vedere politic", a sustinut Antonescu.

Antonescu a afirmat ca Victor Ponta "este lovit de dementa antidemocratica", iar el personal nu a avut niciodata vreo relatie "cu structuri, servicii". "Cred ca ar fi cazul ca reprezentantii oficiali ai serviciilor speciale din Romania sa se pronunte asupra acestor lucruri, ca sa nu fim in situatia inca o data penibila ca prim-ministrul unei tari pe care o conduce sa vorbeasca prostii pe socoteala unor structuri fundamentale din propria sa tara", a mai spus Antonescu.

Fostul presedinte al PNL a subliniat ca decizia sa de a nu mai candida la alegerile prezidentiale este o hotarare, si nu doar o intentie. "Decizia mea este un semnal pentru toata lumea incremenita in pozitii stupide, viguroase dar stupide, sa dea si o sansa Romaniei de a avea o alternativa in aceasta toamna. Pentru ca batalia acestei toamne este una simpla, Ponta controleaza tot: soimii patriei, pionerii, televiziunile aproape toate. Ce nu controleaza e conspiratie. Nu controleaza inca sau nu controleaza pe deplin asa cum se cuvine justitia din aceasta tara si servicii speciale. Aceasta este marea batalie si marea miza pentru Victor Ponta si pentru PSD la Presedintie. Problema e ca nu doar vor sa controleze aceste institutii ca sa le imobilizeze, ci ca sa le foloseasca in sens partizan. Asa ceva nu trebuie permis pentru ca sansa democratiei sa ramana in Romania", a mai afirmat Antonescu.

Victor Ponta: Antonescu a fost intoxicat si manipulat

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu stie daca retragerea lui Crin Antonescu este definitiva, deoarece nimic nu este definitiv in politica, si a reluat ideea ca acesta ar fi fost "lucrat, intoxicat si manipulat de niste oameni care sunt santajati", sustinand ca si Traian Basescu este implicat.

"Nu stiu daca e definitiva aceasta retragere. Nimic nu este definitiv in politica. Ma uit la faptul ca i s-a pregatit acest lucru. Si nu de catre noi, cei pe care era suparat in ultima perioada, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiati. A fost o chestiune lucrata si era evident ca, la un moment, ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult si s-a dat ordin pe unitate la toti comentatorii sa o sprijine", a declarat Ponta, la Romania TV.

Intrebat daca presedintele Traian Basescu este implicat in acest caz, Ponta a raspuns ca da. "Categoric da. In continuare cred ca Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat (...) Nu cred ca Antonescu a avut de la inceput acest scenariu in minte. Anul trecut, i-am vazut sfatuitorii, i-am spus de zeci de ori ca acesti oameni sunt mercenari, ca l-au distrus si pe Mircea Geoana si pe altii, si sunt oamenii santajabili care vor ajunge tot la Traian Basescu", a spus Ponta.

El a mai sustinut ca se doreste un presedinte fara sprijin politic, astfel incat dupa plecarea lui Basescu sa se schimbe "doar placuta", Iohannis neavand o baza politica ce poate fi comparata cu a sa sau a lui Antonescu.

Crin Antonescu a anuntat, sambata, ca nu va candida la Presedintia Romaniei si ca pune capat si interimatului pe care il are la conducerea PNL. Antonescu a mai spus ca nu va candida la alegerile prezidentiale, pentru a favoriza desemnarea urgenta a unui candidat care sa fie mai usor acceptat de fortele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri