Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, sustine ca liberalii "nu vad cu ochi buni" pactul de coabitare Ponta - Basescu, insa sunt decisi sa transforme guvernarea USL "intr-un succes", Uniunea fiind infiintata tocmai sa "termine cu ceea ce s-a numit generic - regimul Basescu".
Intrebat, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, cum vede "armonia din ultima perioada" dintre Traian Basescu si Victor Ponta, Iohannis a raspuns ca USL a fost infiintat, s-a consolidat si a castigat alegerile "pentru a termina cu ceea ce s-a numit generic - regimul Basescu", noteaza Mediafax.

"PNL s-a exprimat in repetate randuri in aceasta chestiune si nu vreau si nu cred ca este cazul sa repet ce a spus presedintele Crin Antonescu de nenumarate ori. USL a fost infiintat, s-a consolidat si a castigat alegerile pentru a termina cu ceea ce s-a numit generic regimul Basescu. Noi, liberalii, suntem in continuare de aceeasi parere. Intelegem ca primul-ministru doreste sa rezolve cateva treburi pe care domnia sa le considera foarte importante pentru Romania si din aceasta categorie si din aceasta abordare face parte si pactul de coabitare, pe care noi nu il vedem cu ochi buni", a spus Iohannis.

Intrebat daca, din cauza divergentelor din USL, aceasta ar putea sa se dezintegreze, Iohannis a raspuns ca liberalii sunt hotarati sa continue si sa transforme guvernarea USL intr-un succes.

"USL este o coalitie complicata, din capul locului a fost o coalitie complicata. Stiti bine ca cele doua partide mari care au format USL - PNL si PSD - au fost partide care au fost mai mult decat competitoare in toate alegerile, au fost partide care in multe etape s-au combatut, nu doar au concurat. Pentru a trece peste aceasta atitudine - care este de-a dreptul istorica - a fost nevoie de foarte multa lupta de lamurire si de foarte multa determinare din partea liderilor USL. S-a reusit, coalitia s-a format, a castigat alegerile si guverneaza Romania. Asta nu a facut cu nimic mai usoara munca de lamurire in interiorul coalitiei, din contra, miza fiind mai mare - USL fiind la guvernare -, este si mai complicat sa armonizezi punctele de vedere, sa armonizezi abordarile", a afirmat Iohannis.

Potrivit acestuia, au existat si vor exista discutii in interiorul USL, iar orice detaliu trebuie discutat si renegociat.

"Noi suntem hotarati sa ducem lucrurile mai departe si sa transformam guvernarea USL din care facem parte intr-un succes. Nu este simplu, orice detaliu trebuie discutat, renegociat, inca o data negociat, dar cred ca avem suficienta maturitate politica pentru a trece peste divergente, pentru a cauta si accentua punctele comune si pentru a face USL si guvernarea USL sa functioneze, cu toate ca sunt multe chestiuni unde in continuare trebuie sa negociem si sa le armonizam", a afirmat Iohannis.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat, miercuri, daca acordul de coabitare dintre Victor Ponta si Traian Basescu face parte din seria divergentelor din USL, precum episodul desemnarii procurorilor sefi. Liderul liberal a raspuns ca pactul nu a reprezentat o problema a USL, deoarece a fost un acord "incheiat intre doua persoane fizice si doua institutii, care nu angajau USL". Totodata, Antonescu spunea ca nu ar putea stabili o legatura de cauzalitate intre pactul de coabitare si episodul privind procurorii, dar ca o succesiune le-ar pune pe "aceeasi etajera".

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, si prim vicepresedintele PNL Klaus Iohannis au participat, sambata, la Alba Iulia, la un seminar organizat de femeile liberale cu tema "Lidership-ul" si "Comunicarea valorilor liberale catre societatea civila si electorat". La eveniment au fost prezente peste 70 de femei liberale din 11 judete din Transilvania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri