Potrivit comunicatului, Basescu a luat nota despre faptul ca cei doi candidati si echipele lor de campanie "nu pot conveni asupra unui loc neutru", in care sa se desfasoare dezbaterea/dezbaterile dintre candidatii pentru functia de presedinte al Romaniei.

Presedintele precizeaza ca este convins de faptul ca "dezbaterile sunt esentiale pentru democratie si pentru buna informare a electoratului, dar si de faptul ca dezbaterea/dezbaterile sunt dorite de cei doi candidati".

Basescu propune ca locul de desfasurare a dezbaterii sa fie Sala Unirii sau Sala de Spectacole a Palatului Cotroceni si mentioneaza ca "moderatorul sau moderatorii dezbaterii/dezbaterilor vor fi conveniti de cei doi candidati".

In plus, Presedintia precizeaza ca "in perioada pregatitoare, dar si in timpul dezbaterii/dezbaterilor presedintele Romaniei, Traian Basescu nu se va afla in Palatul Cotroceni".

Citeste si:

Administratia Prezidentiala anunta ca "preluarea de catre televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibra optica, in conditii tehnice excelente si egale pentru toate televiziunile nationale si locale care doresc". "Mentionam ca in momentul de fata Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni si daca este nevoie se pot crea imediat facilitati suplimentare. Capacitatea celor doua sali permite participarea a cate 50 - 70 de sustinatori din partea fiecarui candidat", se mai precizeaza in comunicat, potrivit Mediafax.

Potrivit Presedintiei, disponibilitatea celor doua spatii (Sala Unirii si Sala de Spectacole) va fi asigurata in perioada 10 - 14 noiembrie 2014. In plus, suportul tehnic pentru efectuarea transmisiei va fi asigurat de Societatea Romana de Televiziune (camere de luat vederi si operatori) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (semnal pentru televiziuni).

"Administratia Prezidentiala, Societatea Romana de Televiziune si Serviciul de Telecomunicatii Speciale garanteaza deplina neutralitate a organizarii administrative si a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidatilor, sustinatorilor acestora, televiziunilor si radiourilor pe tot parcursul dezbaterii/dezbaterilor", se mai afirma in comunicatul de presa.

Discutiile purtate in aceasta saptamana intre echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis pe tema organizarii unei dezbateri electorale intre cei doi candidati au esuat.