Declaratia politica prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu, pe fondul scandalului in care este implicat fratele acestuia, Mircea Basescu, a fost votata astazi in Parlament, cu 344 voturi “pentru” si 17 abtineri. Declaratia nu are o valoare juridica, intrucat seful statului a anuntat ca intentioneaza sa isi continue mandatul pana in ultima zi.

De la sedinta au lipsit Crin Antonescu, Vasile Blaga si vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele Kelemen Hunor nu a votat-o, iar pentru s-au exprimat premierul Victor Ponta si vicepremierul Daniel Constantin, precizeaza Gandul.info. Inaintea sedintei de plen, presedintele PMP, Elena Udrea, insotita de alti parlamentari de la PMP au venit cu mai multe coli A4 pe care era tiparit "biletelul roz" trimis de Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu in 2005, prin care ii cerea sa intervina la Parchet in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu. In Birourile Permanente reunite Declaratia politica a intrunit 16 voturi pentru, au fost cinci voturi impotriva si a existat o abtinere.

"Declaratia este un semnal, celui care ocupa temporar aceasta functie, ca poate este timpul ca pentru onoarea statului roman si respectabilitatea unui demnitar sa se retraga din functie cu onoare si demnitate. In numele meu si al PSD va cer sa votati aceasta Declaratie politica ca un semn de respect pentru statul roman", a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lumea in schimbare: Protestele anticoruptie schimba fata Romaniei