Ministrul Mediului Attila Korodi a fost ales, cu unanimitate de voturi, vicepresedinte al biroului Adunarii ONU de Mediu a Programului Natiunilor Unite pentru Mediu.

In prezent, la sediul Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), de la Nairobi, Kenya, se desfasoara prima sesiune a Adunarii ONU de Mediu (UNEA) la care participa peste 1.200 de delegati, 160 delegatii nationale si peste 100 ministri, informeaza Mediafax.

In cadrul evenimentului, Attila Korodi, nominalizat de grupul est-european vicepresedinte al UNEA, a fost ales cu unanimitate de voturi in aceasta functie.

"Deciziile luate in prima sesiune a UNEA vor modela viitoarele actiuni de mediu la nivel mondial"

"Aceasta numire reprezinta o continuare a implicarii active a Romaniei in forurile internationale din domeniul mediului si dezvoltarii durabile. Este o onoare si, in acelasi timp, o mare responsabilitate in avansarea implementarii deciziilor de dezvoltare durabila in plan regional si national. Asistam la un moment deosebit, iar deciziile luate in prima sesiune a UNEA vor modela viitoarele actiuni de mediu la nivel mondial", a declarat ministrul Attila Korodi.

Citeste si:
Costel Alexe: Analizăm posibilitatea modificării legislaţiei silvice
Costel Alexe: Analizăm...

Adunarea ONU de Mediu a UNEP s-a constituit ca urmare a implementarii prevederilor documentului rezultat al Conferintei ONU privind Dezvoltarea Durabila (Rio+20), "Viitorul pe care ni-l dorim", inlocuind Consiliul de Administratie al UNEP.

UNEA reprezinta organul de administratie al UNEP, forul mondial de mediu la cel mai inalt nivel, care va lua decizii strategice pentru intarirea dimesiunii de mediu in contextul viitoarei Agende ONU de dezvoltare la nivel global.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Gabriela Firea spune că Ludovic Orban s-a bucurat de Centrul Vechi datorită ei
Setari Cookie-uri