Presedintele Traian Basescu i-a spus, miercuri, la Cotroceni, noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, sa fie atent la premisele contractarii Autostrazii Comarnic-Brasov, precizand ca, din informatiile sale, deja s-au produs acte de coruptie.

"Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, in 2 ani. Dar s-au gasit niste firme carora sa li faca cadouri. Am rugamintea sa verificati cu atentie lucrurile acestea inainte de a va asuma derularea mandatului", i-a spus Traian Basescu lui Ioan Rus, dupa ce acesta a depus juramantul ca ministru al Transporturilor, noteaza Mediafax.

"Sigur, cu Loteria nu sunteti dumneavoastra si nici cu banii de la Rompetrol, dar poate va uitati la colegii din Guvern. Va multumesc mult si va doresc succes", a adaugat el. Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a depus juramantul de investitura, miercuri seara, la Cotroceni, in Salonul Ambasadorilor, in prezenta presedintelui Traian Basescu, a premierului Victor Ponta, a ministrului de Interne si a unor consilieri din Administratia Prezidentiala.

De obicei, astfel ceremonii au loc in Sala Unirii, mai mare decat Salonul Ambasadorilor, unde a avut loc evenimentul de miercuri seara. Ioan Rus a citit juramantul si apoi a dat mana cu presedintele.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, nu a reusit sa semneze in perioada mandatului sau contractul pentru una dintre cele mai asteptate autostrazi, respectiv Comarnic - Brasov. Premierul Victor Ponta si Dan Sova s-au intalnit la jumatatea lunii ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentantii asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a castigat licitatia pentru constructia acestui tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov, prilej cu care cele doua parti au semnat un memorandum de intelegere.

Ponta afirma atunci ca autostrada Comarnic-Brasov, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, iar taxa de utilizare avuta in vedere va fi de 5,7 lei plus TVA, lucrarile de constructie urmand sa inceapa la finalul lunii aprilie. La sfarsitul lunii martie, ministrul Transporturilor anunta ca acordul pentru constructia autostrazii va fi semnat in iunie, nu in aprilie, asa cum se anuntase initial, amanarea termenului fiind un lucru "eminamente pozitiv" intrucat statul a reusit sa obtina angajamentul ferm din partea BEI, BERD si Bancii Mondiale pentru sustinerea proiectului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri