Pseudo-lectia de economie de la Cotroceni: acesti roubinisti care ne conduc

Premierul a afirmat ca, in discutia de luni de la Cotroceni, presedintele Traian Basescu facea confuzii grave intre PIB procentuale de reducere a CAS, intre cat este produsul intern brut al Romaniei si care este influenta, concluzia sa fiind ca presedintele nu cunoaste abecedarul fiscal-bugetar si nu era cazul ca el sa ii predea acestuia o lectie.

La remarca presei ca MTO-ul invocat de Basescu l-a bagat insa putin "in ceata", Ponta a replicat ca accentul lui Basescu in limba engleza este cel care il baga totdeauna "in ceata".

Citeste si:

"Stiam foarte bine care sunt obligatiile asumate de Romania prin Tratatul pe care Basescu l-a semnat, dupa parerea mea, impotriva intereselor Romaniei, insa limba engleza a domniei sale ma duce intotdeauna in confuzie, recunosc. Poate nu stiu eu destul de bine engleza sau poate are dansul un accent special", a afirmat Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat in continuare de jurnalisti daca poate defini MTO-ul, Ponta a raspuns, plecand, ca poate sa puna exact care sunt obligatiile Romaniei in baza Tratatului de Stabilitate si Crestere Economica.

Presedintele Traian Basescu i-a spus, luni, premierului Victor Ponta, ca ar fi "unfair" sa intre in alegeri fara sa trimita bugetul pe 2015 la Parlament, ca un comentariu la afirmatia lui Ponta ca, atunci cand va trece de Parlament, bugetul va veni la el sau al noul presedinte al tarii.
La afirmatia presedintelui Basescu potrivit careia Romania mai are de acoperit si MTO (Medium Term Objective - Obiectiv bugetar pe termen mediu, n.r.), premierul Ponta a intrebat mai intai "Poftiti ?", iar dupa ce presedintele Basescu a reluat ca mai exista si MTO-ul, care mai inseamna vreo 6 miliarde, 5, 6 miliarde, Ponta a raspuns: "O sa lucram la toate".