Presedintele Traian Basescu spus miercuri, in cadrul unei emisiuni la B1 TV, ca, daca ar fi premier, ar adopta reducerea CAS. Seful statului a mai mentionat ca niciodata nu a declarat ca nu sustine aceasta masura.

Intrebat daca, in calitate de premier, ar adopta reducerea CAS, in acest moment, presedintele Traian Basescu a spus: ”Raspunsul meu e da”. El a explicat si in ce conditii ar face acest lucru, si anume ”daca vointa politica se materializeaza si in alte actiuni, precum reducerea cheltuielilor aparatului bugetar”. Seful statului a acuzat Guvernul ca doreste sa scada CAS marind taxele, scrie Mediafax.

Despre faptul ca premierul a afirmat ca nu a inteles pronuntia termenului ”MTO” in limba engleza, seful statului a spus ca i-a vorbit in limba romana premierului, pentru ca discuta cu primul-ministru al Romaniei. ”Am folosit abrevierea in limba romana, asa cum o foloseste Ministerul de Finante”, a aratat Basescu.

Seful statului a comentat si faptul ca premierul a venit la consultari cu ministrul Ioana Petrescu, desi initial anuntase ca vine singur. ”Primul-ministru a luat-o (pe Ioana Petrescu - n.r.), desi stia ca i-a luat orice arma sa sustina reducerea CAS. A fost un barbat number one domnul Ponta, pentru ca, initial, a spus ca vine singur. Pe urma a hotarat sa o ia, cand a constatat ca, nemaiavand argumentul Codului Fiscal, cineva trebuie sa dea raspunsurile, si a lasat-o pe doamna ministru sa dea raspunsurile”, a comentat Traian Basescu.

In opinia sefului statului, ”ticalosia acestei abordari este ca lasi mai multi bani la companii si lasi sarcina in spatele populatiei”. ”El a vrut, a jucat totul pe CAS, pe electoratul de centru-dreapta”, a mai spus Basescu.

Victor Ponta: Din octombrie vom avea, evident, reducerea CAS

Si premierul Victor Ponta a spus astazi ca, evident, contributiile de asigurari sociale vor scadea de la 1 octombrie, precizand ca masura este sustinuta de mediul de afaceri si poate contribui la fiscalizarea locurilor de munca in actualul context economic favorabil. Marti, premierul a estimat ca CAS vor fi reduse la angajator cel mai tarziu la 1 ianuarie daca presedintele Traian Basescu ataca proiectul de lege la Curtea Constitutionala.

"Pe mine ma intereseaza un singur lucru, ca de la 1 octombrie, sau eventual, daca domnia sa ataca la Curtea Constitutionala, de la 1 ianuarie cel mai tarziu, sa avem reducerea fiscalitatii muncii", a spus Ponta. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele fie va retrimite proiectul in Parlament, unde va fi din nou votat in luna septembrie, fie va sesiza Curtea Constitutionala, caz in care presedintele trebuie intrebat daca reducerea CAS va mai fi aplicata din octombrie.

Intrebat daca va ataca la CC legea de reducere a CAS, presedintele Basescu a declarat ca "ramane de vazut" si ca vrea sa aiba o discutie si cu mediul de afaceri, aratand ca asteapta de la ministrul de Finante un document, in care sa precizeze sub semnatura de unde vor veni veniturile suplimentare. Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat si Camera Deputatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri