Potrivit cercetarii INSCOP Research realizate intre 1 si 6 iulie, 52,4% din respondenti sunt de parere ca actualul premier va castiga alegerile prezidentiale programate in luna noiembrie 2014.

INSCOP Research a aplicat o intrebare deschisa pentru a verifica numele candidatului despre care romanii cred ca are cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale. Dintre cei care indica un nume, majoritatea respondentilor (52,4%) cred ca Victor Ponta va castiga alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, releva studiul INSCOP Research realizat in perioada 1-6 iulie 2014, la comanda ziarului “Adevarul”. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.055 de persoane si este reprezentativ pentru populatia de 18 ani si de peste 18 ani a Romaniei. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3%, la un grad de incredere de 95%.

Un sfert dintre respondenti il prefera pe Iohannis

Klaus Iohannis este vazut drept castigator al alegerilor prezidentiale de 23,6% din respondenti. Niciunul dintre ceilalti candidati mentionati nu cumuleaza mai mult de 5%. Cifrele se raporteaza la 73,9% din esantionul rezultat prin eliminarea non-raspunsurilor (cei care au indicat optiunea ”nu stiu” sau nu au raspuns), in proportie de 26,1% din totalul populatiei.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Surse: Se pregateste un puci in PSD, Dancila ar putea fi inlaturata
Surse: Se pregateste un puci...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ponta: Nu votam Guvernul, nici vorba!