”Probabil ati vazut, ieri seara constatasem, candidatul nostru nu vazuse pozitia presedintelui Romaniei, exprimata imediat dupa accident, probabil a si fost acoperita de alte luari de pozitie si de stirea, pe fondul ei”, a spus seful statului, potrivit Mediafax. El a mentionat ca Romania sustine necesitatea unei ”expertize internationale”.

”Accidentul nu poate fi lasat fara o ancheta internationala, si pentru ceea ce s-a intamplat, 298 de nevinovati ucisi intr-un act terorist, nu trebuie sa treaca fara consecinte”, a afirmat seful statului. El a precizat ca asupra acestui lucru se va pronunta ”cu multa claritate de la Cotroceni”, adaugand ca informatiile acumulate si prezentate de diversi lideri ai lumii sunt informatii pe care le detine si Romania.

”Cu certitudine, avem de nuantat niste pozitii si o voi face din pozitia oficiala de presedinte, la Cotroceni. Vreau sa imi termin propria analiza, bazata pe datele pe care le am”, a mai spus presedintele, mentionand ca Romania nu a aflat nimic nou din declaratiile liderilor politici, dar ”trebuie pus degetul pe rana si o va face de la Cotroceni”.