Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sinaia, ca nu va promulga legea de reducere a CAS pana nu va fi convins ca masura este sustenabila economic si a precizat ca asteapta de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge ca nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe.

"Pana nu voi fi convins ca masura este sustenabila economic, nu voi promulga legea. Acest punct de vedere: Da, de acord cu reducerea CAS, dar vrem sa stim conditiile in care se face, este nu numai al meu ci si al comunictatii de afaceri este si al FMI. Si Fondul Monetar International sustine reducerea CAS, ca o reducere de povara fiscala, cu conditia sa stie cum se compenseaza aceasta adancire a deficitului si daca este buna pentru economia romaneasca sau nu", a spus Traian Basescu.

Presedintele a marturisit ca, dupa ce a primit legea de reducere a CAS la angajator, i-a intrebat pe cativa apropiati care au afaceri care este parerea lor, moninalizand-l pe fostul consilier prezidential Adrian Radulescu, iar raspunsul primit a fost ca aceasta masura trebuie aplicata, potrivit Mediafax.

"Si eu sunt de acord ca trebuie promulgata, dar trebuie sa vedem ce este in spatele ei, efectele. Ce imi doresc acum este o evaluare de la Guvern, care sa ma convinga ca aplicarea reducerii CAS la societati nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe si impozite pentru populatie, pentru ca ar fi cel putin imoral sa indrepti spre patronate reducerea de 5% si sa pui in spatele polulatiei alte taxe. Este si imoral si incorect economic, pentru ca masura agraveaza deficitul de la fondul de pensii", a aratat Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri