Klaus Iohannis a declarat luni, dupa ce a fost desemnat candidatul ACL la prezidentiale, ca daca va fi ales sef de stat va garanta directia spre Vest a Romaniei si independenta Justitiei, mentionand ca pentru aceste zone va mentine parcursul de pana acum.

"Sunt doua zone in care, ca presedinte, voi garanta parcursul de pana acum si voi apara ceea ce s-a realizat: prima tine de politica externa si optiunile noastre fundamentale – parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO, UE. Putem discuta amanunte despre cresterea calitativa a participarii Romaniei in aceste mecanisme, dar dorectia spre Vest, spre Occident, statutul ei de aliat strategic sunt nenegociabile", a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

El a spus ca a doua zona la care se refera este independenta Justitiei si functionarea corecta a acesteia. "Independenta Justitiei este fara indoiala un castig al ultimilor ani, care trebuie aparat si consolidat. Romania occidentala nu poate functiona fara o Justitie cu adevarat independenta, chiar daca ea atinge politicieni, grupuri de interese, oameni care s-au obisnuit sa foloseasca functia publica in interes personal. Presedintele Romaniei va fi principalul garant ca acest proiect este ireversibil", a mai declarat Iohannis.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis: Situatia din Irak ne priveste