Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, a declarat ca reducerea CAS a fost folosita de Traian Basescu, de PNL si de PDL ca "motiv electoral". El a facut aceste afirmatii intrebat despre propunerea opozitiei de organizare a unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea proiectului de lege.

"Reducerea CAS a fost folosita de fiecare, si de Traian Basescu si de liberali si de PDL, ca si motiv electoral. Dupa parerea mea, nici unii, nici ceilalti nu sunt interesati in mod serios de efectele benefice ale acestei masuri. Toti o judeca in registru electoral si, din acest motiv, chiar nu ii luam in seama", a spus social-democratul. Dragnea a mentionat, totusi, ca propunerea va fi analizata, desi si-a declarat rezerva ca liberalii vor ramane consecventi.

"Cand am iesit cu el, au spus ca e o masura proasta. Sunteti siguri ca maine o sa aiba acelasi punct de vedere? Nu putem sa chemam Parlamentul si, inainte cu o zi, sa vina Parlamentul si sa ne trezim ca liberalii nu mai vor. O sa analizam. Ii intelegem, ei sunt in lipsa de idei, sunt in lipsa de proiecte pe care sa le prezinte si ii intelegem, au fost si agitati cu desemnarea candidatului", a adaugat el, citat de Mediafax. Liderii deputatilor PDL si PNL cer, printr-o scrisoare deschisa, liderilor grupurilor parlamentare ale PSD, PC, UDMR si minoritati sa dea curs solicitarii de a se organiza o sesiune extraordinara a forului legislativ, in 19 august, pentru reexaminarea legii CAS.

Scrisoarea deschisa a fost adresata de Tinel Gheorghe (PDL) si George Scutaru (PNL) liderilor acestor grupuri parlamentare din Camera Deputatilor, respectiv Marian Neacsu (PSD), Bogdan Ciuca (PC), Andras-Levente Mate (UDMR), Varujan Pambuccian (grupul minoritatilor nationale). Liderii deputatilor democrat-liberali si liberali amintesc faptul ca in 2 iulie toate grupurile parlamentare au votat si aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%, iar in 23 iulie presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a actului normativ.

"Avand in vedere faptul ca initiativa legislativa de reducere a CAS cu 5% asumata de Guvernul Ponta ar urma sa intre in vigoare pe 01.10.2014, consideram ca dezbaterea in timpul sesiunii ordinare (incepand cu 1 septembrie) ar fi mult prea intarziata pentru aplicarea acesteia conform angajamentului luat de Victor Ponta si PSD. De aceea va cerem sa dati curs solicitarii noastre de a organiza o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor in data de 19 august 2014, pe ordinea de zi aflandu-se cererea de reexaminare a Presedintelui Romaniei asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. In caz contrar, se va dovedi inca o data ca toata dezbaterea guvernului pe care cu onoare il sustineti pe aceasta tema, nu a fost decat o amagire in scopuri electorale a mediului de afaceri", mentioneaza in scrisoare liderii deputatilor PDL si PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri