"Doamna Ruxandra Dragomir se preface ca nu stie despre ce este vorba: organizatiile au «probleme» in a strange semnaturi pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", scrie Elena Basescu intr-o postare de marti seara pe pagina sa de Facebook.

In continuarea acestui mesaj, ea face o trimitere la o informatie de presa in care se arata ca membri din PMP ar contesta candidatura lui Cristian Diaconescu la Presedintie si ca, potrivit unei declaratii a presedintelui organizatiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, Diaconescu ar avea probleme in strangerea de semnaturi, pana in prezent reusind sa adune doar 7.000, pentru inscrierea in competitia electorala fiind necesare 200.000 de semnaturi, arata Mediafax.

Intalnirea de "rutina" cu seful statului

Candidatul PMP pentru alegerile prezidentiale, Cristian Diaconescu, a declarat la sfarsitul lunii iulie ca presedintele Basescu a semnat la prima pozitie pe lista de sustinatori ai candidaturii sale in alegerile prezidentiale, adaugand ca momentul a avut loc in timpul unei intalniri "de rutina" cu seful statului.

"Am avut o discutie cu presedintele, de rutina. Am vorbit despre probleme de politica interna, de politica externa, in special despre criza din Ucraina. I-am solicitat sa-mi faca onoarea de a semna primul pe lista mea de sustinatori pentru candidatura in alegerile prezidentiale. A facut-o, cu toate datele de rigoare, care trebuie consemnate", a spus Diaconescu. Potrivit legii pentru alegerea presedintelui Romaniei, dosarul de candidatura pentru functia suprema in stat trebuie sa contina cel putin 200.000 de semnaturi de sustinere a candidatului.