"In dupa-amiaza zilei de 10 iulie am gazduit la vila Dante un eveniment la care au participat multi oaspeti romani si straini", a declarat purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA, Angela Gemza. Aceasta a precizat ca "Ambasada SUA nu face publice listele de invitati la evenimentele sale". Presedintele PNL, Klaus Iohannis, dezminte, intr-un comunicat, ca s-ar fi intalnit cu seful statului, Traian Basescu, asa cum a sustinut un post de televiziune. Postul respectiv a prezentat imagini cu masina liderului liberal, afirmand ca acesta s-ar fi dus la Vila Lac 3.

"Eu nu am fost in vizita la presedinte, ci am participat la un eveniment organizat de domnul Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, la Vila Dante, resedinta detinuta de Ambasada Statelor Unite. La aceasta manifestare nepublica, organizata in seara zilei de 10 iulie, cu ocazia incheierii mandatului in Romania a domnului Butcher, au participat mai multi diplomati de rang inalt din ambasade ale statelor occidentale", se arata in comunicatul presedintelui PNL.

De asemenea, in declaratii facute marti presei, Iohannis a precizat ca ultima intalnire pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu a fost "undeva la inceputul anului 2008". "Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu a fost, daca bine imi amintesc, undeva la inceputul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai intalnit, nici nu ne-am mai cautat!", a precizat Iohannis, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

Iohannis sustine ca premierul face o "confuzie regretabila"

Klaus Iohannis a dezmintit faptul ca s-ar fi intalnit cu presedintele Traian Basescu atunci cand a fost filmata masina liderului PNL in zona resedintei prezidentiale si a spus ca este vorba "despre de o confuzie regretabila". "As vrea in mod exceptional sa fac o precizare legata de o informatie: eu nu m-am intalnit cu presedintele Traian Basescu, evenimentul la care a fost fotografiata sau filmata masina mea a fost un eveniment care a fost in zona la vila Dante, unde am participat la o intalnire nepublica, intalnire de adio pentru vechiul insarcinat cu afaceri al SUA. Este o confuzie regretabila si pot sa va spun ca atunci cand vor avea loc intalniri de interes public va voi spune eu acest lucru", le-a spus Iohannis ziaristilor.

Citeste si:

El a aratat, referitor la acea intalnire, ca anunta despre eveniment cel care face invitatiile, daca considera acest lucru. "Cel care invita anunta, daca considera, daca nu, nu", a mai spus Iohannis. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marti, la Constanta, ca liderul PNL Klaus Iohannis neaga un lucru evident cand spune ca nu s-a intalnit cu Traian Basescu, el aratand ca nu intelege de ce acesta nu spune adevarul.

"Nu inteleg de ce nu a zis ca da, a avut (o intalnire cu Basescu, n.r.) pentru ca, vedeti - si aici incepe sa semene cu Traian Basescu - neaga niste lucruri evidente", a spus Ponta. El a aratat ca s-a uitat pe fotografiile in care este prezentata masina lui Iohannis in zona resedintei prezidentiale. "M-am uitat si eu azi pe acele fotografii. Chiar stiu foarte bine si unde este Lac 3, resedinta domnului Basescu, poarta aceea verde pe care intra masina domnului Iohannis. Stiu foarte bine si unde este in alta parte resedinta ambasadorului american, pentru ca e Vila Dante, cea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a gresit drumul, poate a intrat din greseala - stiti cum - vrea sa se duca in dreapta si a luat-o in stanga", a spus Ponta.

El a precizat ca stie si faptul ca poarta verde de la resedinta lui Basescu nu se deschide decat pentru invitati si doar daca reprezentantii SPP o deschid. "Nu inteleg de ce trebuia sa nu spuna adevarul...nu-mi dau seama", a adaugat Ponta.