Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, vineri, la Constanta, ca programele pentru modernizarea fregatelor apartinand Fortelor Navale vor incepe in acest an, avand in vedere dotarea cu armament de ultima generatie.

Ministrul Apararii le-a declarat jurnalistilor, la finalul manifestarilor care au avut loc de Ziua Marinei, ca la rectificarea bugetara MapN a primit o suma in plus pentru continuarea programului de modernizare a Armatei, potrivit Mediafax.

Intrebat daca sunt sanse ca submarinul ”Delfinul” sa fie reparat si sa mai plece in misiuni, Mircea Dusa a raspuns: “Am precizat in discursul meu faptul ca am majorat bugetul pentru Ministerul Apararii Nationale si chiar in acest an, odata cu rectificarea bugetara, primul ministru a fost de acord sa aloce o suma in plus Ministerului Apararii Nationale tocmai pentru modernizarea si continuarea programului de modernizare si inzestrare a Armatei Romane si in special a Fortelor Navale. In acest an incepem derularea unor programe de modernizare a fregatelor, insemnand modernizarea sistemelor electronice de lupta, dotarea cu munitie si armanent de ultima generatie si sigur ca e un crez al meu, nu stiu cat va dura mandatul meu, sa reusesc sa incepem si modernizarea submarinului”.

Nu e vorba doar de inlocuirea bateriilor, sunt si alte lucrari de modernizare care trebuie realizate.

Ministrul Apararii a precizat ca submarinul ”Delfinul”, care a fost achizitionat de la rusi in anii ’80 si nu mai este functional din 1996, are nevoie de mai multe lucrari de modernizare pentru a fi capabil sa desfasoare misiuni. “Nu e vorba doar de inlocuirea bateriilor, sunt si alte lucrari de modernizare care trebuie realizate si vizavi de razboiul electronic si vizavi de protectia acestei capabilitati de lupta, avand in vedere ca trebuie sa desfasoare misiuni deosebite in conditiile in care ca situatia politico-militara din zona s-a schimbat. Cred ca aceasta capabilitate din dotarea Fortelor Navale trebuie pusa in functie si sper sa reusesc acest lucru”, a sustinut Mircea Dusa.

Pe de alta parte, ministrul Apararii a spus ca ia in calcul ca anul viitor manifestarile de Ziua Marinei sa inceapa mai devreme, de la ora 9.00, ci nu de la ora 10.00 ca pana acum, in conditiile in care din cauza caldurii cinci marinari au lesinat vineri si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri