Senatorul PSD Darius Valcov, fost primar PDL al municipiului Slatina si presedinte al PDL Olt in perioada 2007-2012, este noua propunere a premierului Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, potrivit unor surse oficiale.

Premierul Victor Ponta a confirmat propunerea. Valcov este presedinte al Comisiei pentru administratie publica si organizarea teritoriului din Senat.

In perioada 2000-2004, Valcov a fost director general la Banca Populara Romana pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar ulterior, in 2004, a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina, arata Mediafax.

In intervalul 2004-2012 a fost primar al municipiului Slatina, judetul Olt, din partea PDL, partid pentru care a condus filiala Olt pana in 2012, cand a devenit membru al Partidului Social Democrat. El este doctor in economie, dupa studii la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Darius Valcov este sotul Laviniei Sandru, fost vicepresedinte UNPR si actual realizator TV.

Surse guvernamentale au declarat luni ca premierul Victor Ponta va anunta, marti, inaintea sedintei de Guvern, propunerea pe care o va face pentru functia de ministru delegat pentru Buget. Premierul Ponta declarase, saptamana trecuta, ca noile propuneri pentru functiile de ministri ai Culturii si Bugetului vor fi facute la sfarsitul lunii august, el adaugand ca se gandeste sa-i faca "o surpriza placuta" sefului statului, Traian Basescu, intrucat nu mai poate refuza nominalizarile.

Initial, pentru aceasta functie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante, dar propunerea a fost respinsa de presedintele Traian Basescu, care a aratat ca acesta nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului, deoarece experienta sa cea mai complexa este legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri