"In cazul in care presedintele ar fi suspendat si eu as fi candidat la functia prezidentiala, va asigur ca voi refuza sa preiau prerogativele de presedinte interimar. Acest lucru va putea foarte bine sa fie facut de presedintele Camerei Deputatilor", a spus Tariceanu.

El a precizat ca va refuza sa preia aceasta functie pentru a nu introduce o distorsiune in cursa electorala si sa se considere ca ar putea sa beneficieze de un avantaj, din pozitia de presedinte interimar. Tariceanu a mai afirmat ca nu a avut nicio discutie cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, despre preluarea functiei de presedinte interimar, potrivit Mediafax.

"Nu am discutat, dar aceasta este o atitudine corecta din partea mea", a spus Tariceanu. Calin Popescu Tariceanu a mai mentionat, referitor la o eventuala instabilitate politica, creata de initierea procedurilor de suspendare a presedintelui, ca aceasta teama nu trebuie sa inhibe "reactiile sanatoase la incalcarea Constitutiei".

"Daca Constitutia este incalcata, nu exista nicio scuza pentru ca lucrurile sa fie repuse in ordinea fireasca a lucrurilor si procedurile prevazute de lege si Constitutie sa fie declansate", a mai spus Tariceanu.