Premierul Viorica Dancila si presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-au contrazis joi pe liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat ca, in conditiile razboiului politic total din aceste luni, Romania nu este pregatita sa preia presedintia Consiliului UE.

"Guvernul este foarte bine pregatit sa gestioneze presedintia Consiliului Uniunii Europene de anul viitor. Si Camera Deputatilor este foarte pregatita pe dimensiunea parlamentara a acestui lucru. Deci nu pot sa spun ca Romania nu e pregatita", a declarat Liviu Dragnea, scrie Ziare.com.

Si premierul Viorica Dancila da asigurari ca Romania este in grafic cu pregatirea preluarii Presedintiei rotative a Consiliului UE. Mai mult, ea a precizat ca a discutat in repetate randuri cu Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu pe aceasta tema.

"Noi suntem in grafic, suntem pregatiti. Pentru a avea o presedintie de succes, asa cum ne dorim cu totii, cred ca trebuie sa existe un consens si intre partidele politice si intre institutii", a subliniat Dancila.

Intrebata, totusi, cum comenteaza afirmatiile liderului ALDE, Dancila a spus ca ele se refereau la dezbinarea dintre partidele politice.

"Referirea dansului era legata de dezbinarea care exista in societate, de dezbinarea intre partidele politice, nicidecum din punct de vedere organizatoric, logistic sau al programului pentru preluarea presedintiei rotative", a explicat premierul ce a vrut sa spuna Tariceanu.

Presedintele Senatului crede ca Romania nu este pregatita sa preia presedintia Consiliului UE

Joi, liderul ALDE a scris pe Facebook ca, in conditiile razboiului politic total din aceste luni, Romania nu este pregatita sa preia presedintia Consiliului UE. In opinia lui, cine crede ca liderii europeni vor fi intelegatori in an electoral se insala.

"In conditiile razboiului politic total din aceste luni, Romania nu este pregatita sa preia presedintia Consiliului UE. Este un avertisment, in al doisprezecelea ceas, pe care il adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, in special presedintelui Romaniei si liderilor partidelor parlamentare din Opozitie.

Cine crede ca liderii europeni vor fi intelegatori cand, in an electoral, oamenii politici de la Bucuresti se vor razboi se insala. Romania deja pierde teren si va avea enorm de pierdut, daca lucrurile nu se schimba de urgenta.

Daca presedintele si partidele de opozitie vor continua sa nege evidenta protocoalelor nelegale si abuzurilor si vor refuza orice dialog pentru ca Romania sa mearga inainte, atunci vom rata o mare sansa pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene.

Vom continua sa fim trimisi la colt de catre liderii europeni, care inteleg mult mai bine jocurile politice si diplomatice si actioneaza in interesul propriilor tari", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri