"PSD si aliatii nostri dau oricarui candidat si mie, si altcuiva care ar fi in locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, ca sa avem 50 (la suta, n.r.) depind de mine si de candidat. Dar faptul ca am aceasta prima de pornire este fundamental, categoric. Dar nu ajung niciodata voturile doar ale PSD, UNPR, PC", a afirmat Ponta, la Tulcea, potrivit Mediafax. El a mentionat ca in calculul voturilor pentru prezidentiale nu se poate face "matematica". "Matematica la prezidentiale daca ar fi functionat nu era domnul Basescu presedinte", a mai spus premierul.

El a reluat ideea ca in cursa prezidentiala candidati anti-Basescu sunt doar Ponta si Tariceanu, restul fiind "epigoni de diverse dimensiuni si sexe" ai lui Traian Basescu. "Ceea ce noi avem de luptat, avem de luptat cu cei care vor sa perpetueze modul de guvernare si profilul prezidential al lui Traian Basescu, chiar cu Traian Basescu ne mai fiind la Cotroceni. Noi pe asta ne concentram si astea le-am oferit ca oferta politica romanilor in 2012, cand am spus «noi vom lupta cu regimul, cu sistemul, cu modul in care s-a guvernat». Asta este mare alegere pe care romanii o au de facut in noiembrie", a declarat Ponta.

Pe de alta parte, el a sustinut ca in 2012 in Romania nu ar fi fost o democratie, motiv pentru care majoritatea nu si-a putut impune punctul de vedere in demiterea din functie a lui Traian Basescu. "Imi doresc ca viitorul presedinte al Romaniei, ca sunt eu sau altcineva, sa nu mai dezbrace pe nimeni. Sa stea el insusi imbracat in haina de presedinte, nu in haina de sef de campanie, nu in haina de golan, nu in haina de barfitor de carciuma, nu in haina de cine stie ce dictator tarziu (…) Daca m-am uitat bine pe ceea ce-si doresc romanii, cred ca asta isi doreste majoritatea uriasa a romanilor. Restul, lazaroii care vor cafteala, dezbracati si asa mai departe, din fericire sunt o minoritate, galagioasa, nociva, dar sunt o minoritate. Daca suntem o democratie, majoritatea va castiga. In 2012 nu am fost o democratie, pentru ca atunci majoritatea s-a pronuntat pentru demiterea lui Traian Basescu si totusi democratia nu a contat. Au contat alte lucruri", a afirmat Ponta.

Citeste si:

In plus, el a sustinut ca daca vrea sa fie un presedinte "asa cum isi doresc romanii" trebuie sa faca "mai putin show". El a fost intrebat daca va raspunde provocarii lansata de Elena Udrea pentru o confruntare intr-o dezbatere publica. "Ii raspund de pe acum ca intre turul unu si turul doi, cu mare placere, daca doamna Udrea este in turul doi, ne vom intalni", a asigurat premierul.

Ponta a mentionat ca nu se va implica in confruntarile din primul tur al prezidentialelor, cand isi va lua "popcorn si bautura racoritoare" si se va uita la dezbaterile intre "doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, si asa mai departe". "E pacat sa ratam (…) Cu siguranta in turul unu va fi o «cafteala» la care nu doresc sa particip", a mai spus Ponta.