Traian Basescu a declarat, vineri, ca este iresponsabil sa fie pompati bani catre primari pentru a aduce voturi in campania electorala si sa nu fie alocate resurse suplimentare pentru armata, el aratand ca nu e nici constitutional, nici moral sa transferi securitatea tarii catre SUA, potrivit Mediafax.

Presedintele a sustinut, la intalnirea anuala cu diplomatii romani, ca ”Romania trebuie sa-si revizuiasca imediat politica de finantare a armatei”. ”Nu mai suntem in situatia de criza din 2009-2010 si poate ca decat sa pompam bani catre primari pentru a aduce voturi in campania electorala, mai bine punem la dispozxitia armatei resurse financiare pentru ca armata romana sa poata fi un partener viabil in NATO”, a continuat Traian Basescu.

Seful statului a aratat ca nu putem sa spunem ca suntem in NATO, dar sa vina americanii sa ne apere, pentru ca ca noi nu avem resurse alocate. ”Nu putem transfera, nici constitutional, nici moral, responsabilitatea securitatii nationale a Romaniei catre SUA. Avem si noi partea noastra de responsabilitate pe care trebuie sa o gestionam corect”, a mai declarat presedintele Basescu. ”Mi se pare iresponsabil sa stabilesti prioritate alimentarea primarilor pentru campanie si sa nu te uiti la armata”, a subliniat Traian Basescu.