Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea nu va vota motiunea de cenzura a opozitiei. "Suntem in coalitie, suntem in Guvern. Sustinem acest Guvern in Parlament. Urmeaza o motiune de cenzura, dar nu o vom vota, nici nu se pune problema. Cand am asumat guvernarea la inceputul anului 2014, in martie, ne-am asumat-o pana in 2016”, a declarat presedintele UDMR.

Cu toate acestea, Kelemen a adaugat ca i se pare "normal" ca "intr-o coalitie sa existe si pareri divergente", arata Mediafax. Totodata, Kelemen a spus ca este impotriva traseismului politic, dar daca in Guvern s-a luat o decizie in ceea ce priveste alesii locali, trebuie respectata.

Traseismul, o boala care "pare incurabila"

"Trebuie sa accept ca daca in Guvern premierul si-a asumat o decizie, este decizia Guvernului. (...) Noi, de ani de zile spunem ca traseismul si migratia politica pentru Romania sunt o boala, pare incurabila si cronica, in orice caz”, a afirmat Kelemen Hunor.

ACL depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, acuzand ca, prin promovarea unor acte normative, se urmareste fraudarea alegerilor prezidentiale. Anuntul a fost facut, vineri, de catre presedintele PNL, Klaus Iohannis, care a spus ca documentul a fost depus la Parlament. Iohannis a precizat ca motiunea de cenzura este semnata de 171 de parlamentari. Klaus Iohannis a precizat ca motiunea de cenzura este cel mai puternic instrument la indemana opozitiei si poate fi folosit "relativ rar".

Citeste si:

Motiunea de cenzura se intituleaza: ”Victor Ponta pune in pericol statul de drept! Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD!”. Documentul cuprinde 12 pagini.

Conform articolului 113 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.